vrijdag 6 oktober 2006

Nieuwe plannetjes van de platenmafia

De Volkskrant meldt vandaag dat, als het aan de "Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding (SONT) ligt, consumenten al vanaf 1 januari a.s. een toeslag zullen moeten betalen bij aanschaf van een MP3-speler of een harddiskrecorder.

Het wordt steeds moeilijker om nog iets te copiëren, het is steeds riskanter om muziek uit te wisselen via een P2P-netwerk, maar dat weerhoudt de club STRONT niet om de eindconsument nog eens extra geld uit de zak te kloppen. Je kunt er donder op zeggen waarvoor dat geld bestemd is. Niet voor de 'gedupeerde artisten' in ieder geval. Er zullen volgend jaar beslist enkele werkbesprekingen plaatsvinden op Hawaii of andere exotische bestemmingen.

Ik zou, als je die binnenkort verwacht nodig te hebben, maar vast een nieuwe bril of een nieuw gehoorapparaat aanschaffen. Die zullen binnenkort ook wel extra belast gaan worden, want tenslotte kun je daarmee ook naar een gecopieerde film kijken of naar gecopieerde muziek luisteren...

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat ze ook verzinnen: een illegale versie is ALTIJD te maken. het kost wat meer tijd, men moet immers de CD of DVD "analoog" afspelen en tegelijk laten opnemen door de digitale recorder, en klaar is Kees. (Of Peter, Laura, John, Annabel, Hans, Marieke, Bill, Monique, enz. enz.)

De toeslagen op de verkoop van deze apparaten zullen geheel onvoldoende zijn om de "verliezen" van de CD-DVD producenten te dekken. Het wordt tijd dat deze lieden zich realiseren dat het al gauw 2007 is en dat artiesten sneller zullen inspelen op de markt.

Ik denk dat de klant zonder enig bezwaar 1 Euro voor het downloaden van een liedje wil betalen, als hij weet dat die Euro ook echt bij de artiest terecht komt. Evenzo bij een film (mag wat meer kosten;-)).