Nee, ik ga niet vertellen op welke partij je je stem moet uitbrengen. Mijn advies is van andere aard.
In Nederland wordt namelijk in de meeste gemeenten gebruik gemaakt van stemcomputers (de overheid heeft het nog steeds over stemmachines, maar dat klopt niet: in een stemmachine wordt mechanisch geteld, zoals in een ouderwetse telmachine, in de tegenwoordig gebruikte apparaten worden de stemmen electronisch geteld).
Ik heb al vaker aangegeven (en wie mij niet vertrouwt, raad ik aan even de tijd te nemen voor een bezoek aan de site van Wij vertrouwen stemcomputers niet en de informatie aandachtig door te lezen) dat stemcomputers niet betrouwbaar zijn, al was het alleen al omdat de stemprocedure bij computers niet democratisch te controleren is.
Daarom is het van belang dat kiezers zoveel mogelijk stemmen met potlood en papier. Tot op heden was dat in negen gemeenten mogelijk (Leeuwarderadeel, F; Neerijnen Geld.; Oirschot, NB; Ooststellingwerf, F; Schermer, NH; Schijndel, NB; Sint Anthonis, NB; Zeevang, NH; Zoeterwoude, ZH en Zuidhorn, Gr.).
Dankzij het feit dat het ministerie vandaag de stemcomputers van de Sdu heeft afgekeurd zijn er nu enkele tientallen gemeenten bijgekomen, die ineens zonder stemcomputers zitten. Het is mogelijk dat die gemeenten alsnog computers van het -overigens op dubieuze gronden- goedgekeurde merk Nedap aanschaffen, maar het waarschijnlijkst is dat in die gemeenten op 22 november met papier en potlood gekozen zal worden. Deze gemeenten zijn: Aalsmeer, Alphen aan de Rijn, Ambt Montfort, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Bernheze, Culemborg, Drimmelen, Eindhoven, Franekeradeel, Geertruidenberg, Goes, Gorinchem, Heiloo, Hilvarenbeek, Hoogezand-Sappemeer, IJsselstein, Leiderdorp, Meijel, Moordrecht, Nederlek, Reeuwijk, Ridderkerk, Roerdalen, Schiedam, Sevenum, Tholen, Tilburg, Uden, Uithoorn, Veere, Vlieland, Vlist, Waalre.
Mijn advies is daarom: ga stemmen in een van de bovenstaande gemeenten waar nog volledig democratisch met papier en potlood gestemd kan worden.
Dankzij een relatief recente wetswijziging kan bij landelijke verkiezingen (Tweede Kamer en Europees Parlement) met een (gratis!) kiezerspas in heel Nederland gestemd worden. Een dergelijke kiezerspas kun je bij je gemeente aanvragen. Je kunt dat mondeling doen, dan krijg je hem meteen mee. Je moet dan wel een je 'oproepingskaart' en (uiteraard) een geldig legitimatiebewijs meenemen.
Je kunt je kiezerspas ook schriftelijk aanvragen (vanaf ongeveer 2 maanden vóór de verkiezingen. Omdat de aanvraagformulieren per gemeente verschillen, kun je dat het beste bij je gemeente navragen of opzoeken op de website van de je gemeente.
1 opmerking:
leef je nog wel prettig en relaxt met dit soort paranoide ideeen ?
ik krijg de indruk dat je niemand vertrouwd .
en dan anoniem een bericht plaatsen ?
mijn idee ; flauwekul!
Een reactie posten