zaterdag 14 oktober 2006

Leve de vrijheid 'American Style' in Irak

Trouw publiceerde eergisteren een artikel over de huidige situatie in Irak. Onderzoek van epidemiologen schatten in het medische vakblad The Lancet een totaal van 655.000 doden tengevolge van de Verenigdestaatse inval in Irak. Dat is heel wat meer dan andere tellingen, zoals de onafhankelijke organisatie Iraq Body Count die, uitsluitend op basis van cijfers uit de media komt op een totaal van 43.000 tot 48.000 burgerdoden (alsof dat niet al een gruwelijk hoog aantal is!).

De Irakese ambassadeur in Den Haag stelt desniettegenstaande dat Irak erop vooruitgegaan is door de afzetting van Sadam Hussein. Tja, wat had je anders verwacht van een vertegenwoordiger van het door de Verenigde Staten gecontroleerde Iraakse marionetteregime...

1 opmerking:

Anoniem zei

Die cijfers van Iraq Body Count zijn, wat je misschien wel weet, ter discussie gesteld. Ze tellen onder andere namelijk alleen de doden in de Engelstalige Westerse media. Andere media telen dus niet mee. Overigens zit je dan nog steeds op een belachelijk hoog percentage. Maar goed, blijkbaar is het verdwijnen van Lingo interessanter voor de NL media.