vrijdag 8 juli 2005

Balkenclub zal wel blij zijn...

Wat iedereen met een gezonde dosis intelligentie al wist, is nu officieel bevestigd door cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS): Het aantal mensen met een bijstandsuitkering is dramatisch gestegen. Dit is het onvermijdelijke gevolg van het wegvallen van andere uitkeringen en met name de wonderbaarlijk herstelde arbeidsgeschiktheid van vroegere WAO-ers is daaraan debet. (NRC-Handelsblad van vandaag).

De club van nep-christenen en nep-liberalen van het regime rond Zalm en Balkende Ellende zal wel blij zijn. Deze lieden huldigen kennelijk (al zullen ze er zich wel voor wachten dat toe te geven) hetzelfde principe als Hitler, die vond dat improductieve mensen (dus zieken, invaliden, gehandicapten, bejaarden) geen recht op leven hebben.

De praktische uitwerking van die denkwijze is duidelijk te zien: mensen die door hun arbeidsongeschiktheid toch al ernstig benadeeld zijn, wordt nu hun waardigheid afgenomen door hen in de bijstand te dumpen, waardoor hun nutteloosheid benadrukt wordt, zonder dat de reden daarvan (hun ziekte, handicap, invaliditeit) erkend wordt. Doordat ze nu in de bijstand zitten wordt hun inkomen drastisch verlaagd en worden ze, als bijstands'gerechtigden', nog eens extra vernederd door alle met de bijstand gepaard gaande eisen.

De gezondheidszorg verslechtert door de nieuwe ziektekostenverzekering (waarbij niet meer de medische noodzaak, maar de financiële implicaties voor de verzekeringsmaatschappijen de doorslag geeft/geven); de ouderenzorg holt, ondanks de ongelooflijke inzet van de zorgverleners, met sprongen achteruit; steeds meer mensen worden tot de net-genoeg-om-niet-te-sterven bijstand veroordeeld (terwijl de gemeenten, die de bijstand moeten uitvoeren, steeds minder geld krijgen voor hun taken).
Allemaal dingen die erop wijzen dat het regime zich niets gelegen laat liggen aan de niet- of post-productieven in onze samenleving. De balkenclub zal nooit toegeven dat men deze mensen het liefst kwijt is (dat is immers strijdig met hun -beweerde- 'christelijke' en 'liberale' uitgangspunten), maar wanneer deze mensen dan uiteindelijk in bittere wanhoop een eind aan hun leven maken, dan zou het mij niet verbazen als ze daar niet zo erg mee zitten (net zoals minister Verdomd willens en wetens mensen in de verdoemenis stort)...

Geen opmerkingen: