vrijdag 15 juli 2005

Verrotting RK kerk steeds sneller

Goed nieuws vandaag in de Volkskrant: De paus vindt Harry Potter slecht voor de kinderziel. Hij voelt zich daarin gesteund door de geschriften van ene Gabriële Kuby die meent dat door de Harry Potter-boeken "de harten van jonge kinderen [kunnen] vervuilen" en het hen onmogelijk wordt gemaakt "een gezond gevoel voor goed en kwaad te ontwikkelen. Daarmee zouden de boeken de prille relatie van kinderen met God voorgoed kunnen schaden." [citaat uit het Volkskrant-artikel].

Het leuke is dat de vorige paus van dezelfde club die meent de absolute waarheid in pacht te hebben in 2003 zei dat de boeken niet slecht zijn: "Ze kunnen kinderen juist helpen het verschil tussen goed en kwaad te zien."

Ik mag hopen dat het nieuwe deel van de serie, dat morgen uitkomt (en dat ik al maanden geleden besteld heb), nog hogere verkoopcijfers zal kennen dan vorige delen. Wanneer de nieuwe Torquemada uit Beieren een mening verkondigt die lijnrecht in tegenstelling is met commentaar van de vorige ayatollah uit Rome, toch ook voorwaar geen fris kereltje, is dat alleen maar een duidelijk teken van verval: de diverse onderdelen van de kerkelijke machinerie beginnen steeds minder samenhang te vertonen. Daarbij genomen dat door de boeken de prille relatie van kinderen met god geschaad kunnen worden kan het niet anders dan dat de misselijke club van Rome in zijn laatste fase is.

Driewerf hoera voor J.K. Rowling!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat mij het meest stoort aan uw commentaar is dat u onze kerkvorsten verwart met het milieu en andere randgebieden.

Voorwaar, ik zeg u, elk onzer kerkvorsten is ten tweeden nog steeds vooral een mens en deswegen capabel een eigen mening te hebben.
Dat de vorige kerkleider (die geen ayatollah was, maar een Pool) een mening verkondigt, die haaks uithaalt naar die van de huidige (die geboren is in Deutsche Gründlichkeit, maar daarom nog niet vergeleken kan worden met de kleinzoon van een Spaanse Jodin, die toevallig van zuivere bloedjes hield) wil helemaal niet zeggen dat niet beiden gelijk kunnen hebben.

Het is aperte onzin om hieraan het verval van de moederkerk te koppelen.

En al zeker toont u zich meer verward door uw dwaas verband met de Club van Rome.
Het is deze club juist die met haar rapport "Grenzen aan de Groei" (1972) schade toebrengt aan het hart van de kinderen des geloofs.

Een gezond gevoel voor goed en kwaad leert die kinderen juist zich te ontwikkelen tot ouders die hun geloof ontwikkelen middels een uitgebreide kinderschare, sprak de Zoon immers niet "gaat heen en vermenigvuldigt u"?

Goed en kwaad schuilen in een júíst of tegennatuurlijk gebruik van de toverstaf van de kinderen van Adam bij de nakomelingen van Eva, waaronder ik gelukkig mijzelf mag rekenen, zoals mijn zeven directe nazaten en de vele uit hen geborenen laten zien.

Wij zullen voor u bidden, opdat ook u het Licht moge overspoelen.