dinsdag 5 juli 2005

Wil jij werken? Wees wijzer dan het UWV!

In het kader van de aan anderen beschikbaar gestelde bandbreedte, is hier weer een bijdrage van een gastschrijver, drs. jan-piet zondervan:

Het is niet zo verwonderlijk dat de leden van het spaanplaten kastje en aanhangend volk zich niet al teveel gelegen laten liggen aan de Nederlandse Grondwet, omdat ze er immers van uitgingen dat wij, idiote bevolking, op hun paniek opdringend advies, vóór de Eurowet zouden stemmen, en die wet zou de Nederlandse Grondwet reduceren tot oud papier.
En omdat de waarheid niet verenigbaar is met hun leugenachtige, nee, verraderlijke manier van boodschappen overbrengen moeten we er maar niet versteld van staan als dat begrip (waarheid) hen ook onbekend blijkt te zijn.

Eerst een paar alinea's geschiedenis alvorens de actualiteit erbij te halen.

In de aanloop naar het Eurowet-referendum (zeg april-mei 2005) werd door 'onze' regering niet alleen gebruik gemaakt van groffe middelen als bedreiging en chantage, maar moest ook de vrije nieuwsgaring samen met de vrijheid van meningsuiting uit de lucht gehaald worden. Elke vorm van kritiek op de Eurowet moest via de rechterlijke macht voorzien worden van muilkorven en verdwijnen (het liefst achter slot en grendel). Wat dat zegt over degenen die de rechterlijke macht uitoefenen is voor nu even niet het belangrijkste onderwerp.
Het enige woord dat hoorbaar mocht zijn, was de hoerige leugen die de regering verspreidde onder het mom van objectiviteit. Daarover is al veel geschreven, dat hoeft allemaal niet herhaald te worden. Er werd met veel bombarie gepoogd kritische websites als "www.eurodusnie.nl" (met alternatieve 'referendumstemwijzer'), "www.grondwetnee.org" en de werkgroep 'tegen de grondwet' uit de lucht te halen, allen gingen (met uitsluitend door rechters afgedwongen aanpassingen) door, soms onder andere naam, soms uitgesplitst.

Dit uit de lucht halen schoot echter zijn doel behoorlijk voorbij. De websites zagen hun bezoek explosief toenemen, veel meer dan zonder deze agressieve handelwijze van de regering gebeurd zou zijn. Enige nadelen waren er door het gestuntel van de regering helaas wel voor de kritische woordvoerders. Een deel van hun tijd, energie en geld moest besteed worden aan juridisch getouwtrek in plaats van aan de publieksvoorlichting die het grootste doel van de websites was.

Afijn, we weten hoe deze smoorronde is afgelopen: de Nederlandse bevolking heeft de Eurowet (en daarmee de regering als grootste voorstander) afgeserveerd (jammer alleen dat de blinde inertie van de volksmisleiders nog niet tot opstappen van deze mombakkesen heeft geleid).

Tijd voor wat actueels, want de Staat der Nederlanden functioneert alweer als promotor van hen onwelgevallige websites.

Er bestaat een bond voor werkzoekenden, die de website "www.uwvwijzer.nl" in het leven riep om het onduidelijke functioneren van het UWV (Uitvoering WerknemersVerzekeringen) aan het licht te brengen, maar er vervolgens achterkwam dat het UWV vooral zo vaag was omdat Diender Kneus (de CDA-er van SZW - SoZaWe - Sofismen, Zalverigheid, Werkeloosheid) de club niet voorzag van heldere kaders.
Kneus stelde voorschriften zó op dat hij er naderhand nog alle kanten mee opkon. Nadat dat openbaar gemaakt werd moest natuurlijk die UWV-Wijzer de lucht uit.

De middelen die daarvoor ingezet werden geven exact aan dat deze regering het contact met het gezonde verstand en de samenleving verloren is (blijft de vraag of ze een van beide verbindingslijntjes ooit hadden, maar nu zijn ze die in ieder geval kwijt).

Ze (UWV, waarschijnlijk in directe opdracht van De Kneus) laten een (hopelijk échte) advocaat in het merkenrecht een opgepompte brief (19 april 2005) sturen naar UWVWijzer (zie op hun website), waarschijnlijk in de veronderstelling dat alle werklozen van hetzelfde ongeschoolde (en dus?) idiote niveau zijn als de opblaaspop met open mond die ze (= De Kneus, de andere leden van de Balken'familie' en 'hun personeel') als werkmodel gebruiken om hun 'beleid' op af te stemmen, waarop (van de hand van IkWilWerken) een antwoord komt dat wel hout snijdt (26 april).
Vervolgens wordt de correspondentie overgenomen door een ander advocatenbureau, en verzoekt UWVWijzer terecht om een bewijs dat dit niet zomaar (weeral?) een zelfstandig opererend clubje juristen is, maar dat dit bureau werkelijk door UWV (dus door de Staat der Nederlanden) is ingeschakeld.

We zijn inmiddels talloze haarkloverijen en veel verspild belastinggeld verder:
Op 28 juli dient een kort geding tegen [1] "www.ikwilwerken.nl", [2] de oprichter van deze werklozenbond en [3] zijn adviesbureau, maar het gaat over UWVWijzer - snap jij het, snap ik het.

Afhankelijk van de uitslag van dit kort geding mogen websites/bedrijven/merken als UWVoordeel (de koopjesmarkt), UWVagina (medische info), RUWVacht (een soort stugharige hond), nieUWVel (smeerseltjes tegen huidveroudering), of welk dan ook, bevattende de lettercombinatie UWV, binnenkort dus allemaal rekenen op bezoek van de Staatsgraaiers, want UWV blijkt een merk (Benelux 728013), zoals elk commercieel bedrijf dat had kunnen registreren.

Hebben wij, als jarenlange leveranciers van het kapitaal van dit Staatsbedrijf, en derhalve als aandeelhouders, geen recht op winstdeling, geen recht op beleidsvormende inspraak, geen recht op vaststelling van salarissen van 'onze' werknemers?
Wie is die De Kneus in hemelsnaam, weg met die gast die wij niet hebben aangesteld als lid van de directie of de raad van commissarissen.

Geen opmerkingen: