zaterdag 30 juli 2005

Micro$oft liegt de waarheid

Micro$oft wil de inkomsten uit MS Office in 2010 verviervoudigd hebben, zoals blijkt uit een artikel in Webwereld van gisteren. Ze zijn daarbij niet bang voor de concurrentie van Open Office en Star Office. Volgens Micro$oft woordvoerder Jeff Raikes "verkoopt Microsoft meer MS-Office-licenties per week dan OpenOffice en StarOffice samen per jaar".

Aangezien Open Office een programma is dat gratis gedownload kan worden, is daarvoor geen licentie nodig. Het zou dus wel interessant zijn om te weten hoeveel licenties voor Star Office verkocht worden plus hoe vaak Open Office gedownload wordt. En zelfs dan heb je nog geen goed beeld, want Open Office staat zeer vaak op CDs bij computerbladen.

Volgens mij bluft Jeffke zo maar een beetje - net als iemand die vrolijk zingt in een donker huis, om maar te bewijzen dat hij/zij niet bang is. De huidige versie van Open Office is al meer dan voldoende voor de gemiddelde gebruiker en de nieuwe versie 2.0 (die ik momenteel al een tijdje in Bèta-versie gebruik) is nog uitgebreider. Ik denk dus dat Micro$oft best een beetje minder hoog van de toren mag blazen - en zeker niet de prijs voor hun Office-pakket moeten verhogen. Anders zouden ze nog wel eens tot hun schrik kunnen ontdekken dat mensen niet zo stom zijn om alles te slikken wat Bill Gates en kornuiten beweren - net zoals bij de sterk toenemende populariteit van de open source browser Firefox en het open source e-mail programma Thunderbird.

Geen opmerkingen: