vrijdag 22 juli 2005

Meer intelligentie bij gemeenten dan bij onmenselijke rijksoverheid

Een uitvoerig artikel in NRC/Handelsblad van gisteren gaat in op de bezwaren die steeds meer gemeenten hebben tegen het asociale beleid van de 'regering' met betrekking tot asielzoekers, waarbij bijvoorbeeld mensen, ondanks dat ze de uitslag van hun vervolgprocedure in Nederland mogen afwachten, zonder pardon op straat worden gezet.

Dezelfde onmenselijkheid (je verwacht niet anders wanneer je de zuinige gelaatstrekken en het verharde mondje van minister Verdomd ziet) wordt ook tentoongespreid jegens ex-ama's (minderjarige asielzoekers), waarvan er 4000 geen 'leefgeld' meer krijgen.

Een groeiend aantal gemeenten en onderwijsinstellingen vinden dat het anders moet, maar Verdomd houdt haar poot (poten?) stijf. Ze blijft maar doorzeuren over inburgering, maar een andere groep die -alleen al om humanitaire redenen- in Nederland zou moeten mogen blijven, wordt weggestuurd, terwijl het vaak om kinderen gaat die alleen Nederlands spreken en die geen andere maatschappij kennen dan de Nederlandse. Je kunt nagaan hoe wanhopig die mensen moeten zijn, wanneer ze toch in Nederland willen blijven (dat zal wel zijn omdat ze begrijpen dat het Nederlandse regime iets heel anders is dan -de meeste- Nederlanders).

Soms zou ik het zo prettig vinden als er wel een god was. Wat zou het dan leuk zijn om live te kunnen zien (via bijvoorbeeld Heaven Television) hoe Verdomd bij de poort komt en wordt ingedeeld bij de 'uitzettingsgroep', waarbij ze tot in lengte van dagen -volgens de overlevering duurt het 'hiernamaals' oneindig lang- de onzekerheid en de angsten mag doormaken die zij nu grote groepen mensen aandoet.
Helaas, als ze na 2007 (verdiend) werkloos wordt, zal ze wel een paar commissariaten krijgen bij (bijv.) het UWV, de instantie die nu de rottende kastanjes uit het vuur van het regime van Balk en Zalm mag halen en daardoor meehelpt de Nederlandse economie nog meer de verdoemenis in te helpen en -wat nog veel erger is- enorme aantallen mensen, die het toch al niet getroffen hebben met bijv. hun gezondheid, nog dieper de modder intrapt.

Geen opmerkingen: