zaterdag 16 juli 2005

God bestaat écht niet!

Het is nu wetenschappelijk bewezen blijkens een bericht in het Noordhollands Dagblad van vandaag op basis van een artikel in het gerenommeerde medische tijdschrift The Lancet. Artsen van een Academisch Ziekenhuis in North Carolina (USA) hebben een groep van 748 patiënten, die eenzelfde hartoperatie moesten ondergaan, verdeeld in twee subgroepen. Voor de ene groep zou (op afstand) gebeden worden door christenen, moslims, joden en andere gelovigen. Voor de andere groep zou niet gebeden worden.

Na zes maanden bleek dat er geen wezenlijk verschil bestond tussen patiënten uit de beide groepen. Uit beide was een vergelijkbaar aantal patiënten overleden, evenveel moesten opnieuw worden opgenomen of hadden een hartaanval gehad.

Wél bleek uit een gelijktijdig onderzoek, waarvoor de beide groepen op hun beurt weer in twee groepjes waren onderverdeeld dat begeleiding met muziek, ademhalingstechnieken en het gebruik van het voorstellingsvermogen een positief effect had gehad: de patiënten die zo begeleid waren, waren minder gespannen en bezorgd vóór de operatie en ook was het aantal overleden patiënten uit deze groep iets lager dan uit de groep zonder begeleiding.

En nu dus vastgesteld is dat god niet bestaat, kunnen bij wet alle kerken en confessionele clubs (zoals bijv. het CDA!) worden opgeheven en hun bezittingen na confiscatie worden gebruikt om de wereld een betere plaats te maken voor iedereen. Uiteraard moet iedereen die met misbruik van de vrijheid van godsdienst anderen gediscrimeerd heeft nog rechterlijk vervolgd worden...

1 opmerking:

Anoniem zei

Ook goden [*] recht op vakantie!

Het leven van een god is hectischer dan het onze. Men veronderstelt immers dat goden ademhalen in een tempo waarin wij hele levens doormaken.
Op het moment dat een god met de ogen knippert heeft Wernher van Braun voor Hitler de V1 en de V2 bedacht, zijn Hiroshima en Nagasaki van lichtgevende giftige paddestoelen voorzien, en liep er dankzij Wernher een NASA-mafkees in aluminiumfolie op de maan te huppelen.

[ nootje: die vreemde baas-verwisseling van Von Braun hoeft je niks te verbazen: de opa van de huidige oorlogsmisdadiger Busch financierde de nazi-duitse oorlogsmachine, de advocaat van de familie die hoofd werd van wat nu de CIA is bedacht samen met Himmler's Wolffje een paar manieren om top-nazi's als onschuldige slachtoffers de VS binnen te smokkelen (de "Displaced Persons Act"), of om ze ontdaan van oorlogsverleden dezelfde gore praktijken in dienst van de VS te laten doen ("Operation Sunshine"), en raketje Wernher kwam binnen via een derde methode ("Project Overcast", beter bekend als "Project Paperclip") - opa P.S. Busch verdwijnt uit beeld, papa H.W. en viezerik W. zetten de praktijken voort ]

En dat alles in één godsgeknipperd oog, dat is toch om gek van te worden.
Stel je voor, hoe jij je zou voelen als je bijvoorbeeld aan het wandelen bent, en bij elke stap die je zet heb je andere kleding aan, verandert het weer of loop je in een andere omgeving, weet jij dan nog welke kant je op moet om thuis te komen, nou dan, dat bedoel ik, een overspannen burn-out ligt voor de hand en een time-out zou zeer welkom zijn.
Dan toch zeker ook voor goden, want hoe lang maken zij die decor-wisselingen nu al mee, de aarde is miljarden jaren oud, en gods oneven beeld loopt ook al een tijdje rond (ik zal niet zeggen hoe lang, want elk geloof heeft een ander meetlatje), en als zij (die goden dus) even vakantie nemen, zien onze achterkleinkinderen ze pas weer terug, een eeuw is immers niks voor die gasten.

Dus om nu uit zo'n petieterig onderzoekje (nog geen 750 mensen, van de 6 miljard die er zijn, uitgevoerd in 9 medische centra in de VS, land van de ongekende leugen, gedurende minder dan 5 jaar, van mei 1999 tot december 2002 met zes maanden uitloop) de conclusie te trekken dat god niet bestaat, gaat mij een zeemijl te ver.
Dat god niet in het pand was, is mogelijk, misschien ligt ie wel met Venus in de zon, te roddelen over Mars, ik bedoel, dat soort lichamen kan elkaar met "oude bekende" omschrijven.

Als goden niet op het gemurmel van gelovigen reageren, wil dat alleen maar zeggen dat ze wel wat beters te doen hebben, misschien zijn ze wel nieuwe werelden aan het bevolken, omdat ze onderhand genoeg hebben van ons geklaag.

Dat is het probleem: wanneer leren wij, als bezielde mensheid, onze eigen verantwoordelijkheid dragen, in plaats van steeds zielig op goden te willen terugvallen, die een beetje met klei speelden en niet alle poppen terugkneedden tot proppen.
Het wordt tijd dat wij de goden met rust laten, zoals onze kinderen ons, ten teken van hun/onze wens als volwassenen te worden beschouwd.

De goden bestaan, zij hebben ons gemaakt, wij zijn gewoon het onweerlegbare bewijs van hun bestaan.

En dat onderzoek, dat bewijst helemaal niks. Bidden of niet maakt niks uit voor het resultaat van de medische ingreep, wel of niet knuffelen ook niet. Knuffelen en fantaseren maken alleen dat je je wat meer ontspannen de operatietafel laat oprollen.
Dus als er al een aanbeveling uit zo'n onderzoekje mag getrokken worden, dan is het dat er meer geknuffeld en gefantaseerd moet worden, en blijven ademhalen schijnt ook goed te zijn, maar dat snapt zelfs een kamerplant.

Het opheffen van kerken (ik neem aan dat je kerkgenootschappen bedoelt) en confessionele clubs lijkt mij een pracht plan, dan komt er een boel geld vrij waarmee de algemene levensstandaard kan worden opgeschroefd. En als diezelfde nieuwe wet dan ook het bezit van de rijken afroomt tot op een voor iedereen aanvaardbaar niveau, dan kan het daarbij verzamelde geld besteed worden aan de gezondheidszorg en het onderwijs.
Dat bestedingsdoel noemde ik opzettelijk niet bij het gedé-confessionaliseerde kapitaal, om onzinnige discussies van de darwinisten tegen mijn geliefde Marica van der Hoeven te vermijden.

En dat discriminatie strafrechterlijk vervolgd moet worden staat ook als een spies door een vampier (maar doe dat dan wel ná het confisqueren van onterecht verzamelde bezittingen).

[*] Goddelijk meervoud hier vanwege de oecumenische gedachte.