vrijdag 22 juli 2005

Diepvriesminister blijft asociaal bezig

Niet dat het me erg verwondert natuurlijk van deze Hoge Vorst, maar het verbaast me wel dat hij (net zoals alle andere leden van dit Balk-en-Zwam kabinet) nog steeds zijn gang kan blijven gaan met de bij deze club gebruikelijke lieg-en-bedrieg praktijken. Het 'beleid' van dit regime hangt aan elkaar van chantages (bijvoorbeeld rond de Europese 'grondwet') en leugens (zoals de valse voorstelling van zaken die Verdomd blijft geven, of de onjuiste informatie rond de Betuwelijn), maar het gaat ongestoord en ongehinderd door.

Nu heeft onze diepvrieskoning, die -zoals al eerder gebleken is- geen flauw benul heeft van medische zaken en gezondheidszorg, weer beslist dat buikwandcorrecties na een maagverkleining niet vergoed hoeven te worden, omdat ze volgens deze nitwit niet medisch noodzakelijk zijn. Het feit dat veel mensen na een maagverkleining zodanig afvallen dat ze met enorme lappen huid blijven zitten, die gemakkelijk ontsteken en tot andere problemen leiden, levert volgens hem alleen maar cosmetische problemen op.

Het zou leuk zijn wanneer deze ijzige zwetser zelf eens geconfronteerd zou worden met een van de klachten, die volgens hem niet tot medisch noodzakelijke behandeling leiden (bijv. ME of, zoals in dit geval, een huidoverschot).

Een meer feitelijke beschrijving van deze gang van zaken is te vinden op
de site van het consumentenprogramma Kassa.

Leuk is het overigens wel om te zien dat er zelfs in de coalitiepartijen tweedekamerleden zijn, die tegenover hun eigen minister staan: Edith Schippers (VVD) en Siem Buijs (CDA).

Geen opmerkingen: