zondag 5 november 2006

Balkenende moet uit het CDA gezet worden!

Althans... dat lijkt me alleszins redelijk.

Immers, enkele weken geleden werden verkiezingskandidaten van de PvdA en van het CDA van de lijsten gehaald, omdat ze weigerden het officiële Nederlandse standpunt inzake de genocide op Armeniërs door het Ottomaanse rijk te erkennen.

Balkenende vindt het uitgesproken doodvonnis "een oordeel dat past bij het schrikbewind" van Saddam Hussein. Omdat Nederland tegenstander is van de doodstraf, stelt hij zich daardoor evenzeer buiten de Nederlandse politiek als de verkiezingskandidaten die problemen hebben met de term 'genocide' in verband met de door het Ottomaanse rijk gedode Armeniërs.

Ook minus-ter van Buitenlandse Zaken Bot zegt dat hij "gegeven de ernst van de misdaden begrijpt dat de zwaarste straf is opgelegd". (Het Parool)

Hoewel het nog maar enkele dagen duurt voordat de nieuwe verkiezingen zijn, lijkt het mij niet meer dan vanzelfsprekend dat Balk en Bot alsnog op staande voet uit hun functies gezet worden. Ik denk dat de Tweede Kamer daar morgen maar meteen werk van moet gaan maken!


Verder is Van Baalen (VVD) evenmin geschikt om de Nederlandse politiek te dienen, want hij beweerde vandaag ook dat doodstraf "de enig juiste straf [is] voor iemand die zoveel doden op zijn geweten heeft". (NRC/Handelsblad)

Overigens, wanneer zoveel politici een doodvonnis voor 148 vermoorde mensen (hoe verschrikkelijk een dergelijke moordpartij ook is) terecht vinden, hoe moeten zij dan wel niet oordelen over George Double-Me Bush (én zijn medeplichtigen Balkenende, Blair, Aznar en al die ander regeringsleiders, evenals de parlementariërs die de onrechtmatige oorlog van Bush goedgekeurd hebben)? Gezien het aantal mensen dat in Irak inmiddels al is gedood (evenals het aantal burgerdoden in Afghanistan), moet over degenen die aan die moordpartijen schuldig zijn wel een meervoudig doodvonnis worden uitgesproken!

In deze context heb ik toch heel wat meer respect voor de Spaanse sociaaldemocratische regeringspartij PSOE en trouwens ook voor de postfascistische oppositiepartij PP, wier woordvoerders allebei te kennen hebben gegeven dat ze het niet eens zijn met de opgelegde straf, omdat die neerkomt op het verwisselen van "justitie met wraak". (o.a. Cadena SER)

1 opmerking:

Anoniem zei

En we hebben toch de roemruchte trias politica, dat de rechterlijke macht gescheiden is van de wetgevende macht etc? Hier in Nederland zelf is al herhaaldelijk aan politici verzocht nit op de stoelen van rechters te gaan zitten.

Wat zijn ze toch belachelijk. En ook it soort uitspraken is puur om stemmenwinst te scoren, niet omdat ze zich nou echt druk maken om de mensen in Irak.