zondag 5 november 2006

Het is maar wat je historisch noemt...

Het ANP meldde donderdag (zie o.a. in het Noordhollands Dagblad) dat het aantal asielzoekers, althans "het aantal asielzoekers in de opvangcentra" voor het eerst sinds 1994 onder de 25.000 gedaald is. Aldus de rapportage Vreeemdelingenketen van minus-ter Verdonk. Volgens de titel van het bericht komt dit neer op een "historische daling aantal asielzoekers".

Knap, geweldig knap, maar het betekent allemaal niks. Dankzij de moderne Nederlandse interpretatie van het begrip 'sociaal' zijn tal van asielzoekers gedeporteerd (het is mij niet bekend hoeveel hunner er inmiddels nog slechter aan toe zijn dan in de dodencellen van Schiphol), een aantal anderen is weliswaar uit de opvangcentra gezet, maar zwerft inmiddels anoniem en zonder middelen van bestaan rond door het land, en nieuwe asielzoekers zullen zich wel 666 keer bedenken voordat ze zelfs maar in de buurt van Nederland willen komen...

Afgezien daarvan, wat een titel voor een minusteriële rapportage. Het kan bijna geen toeval zijn dat 'keten' een 'vreemdeling' in de titel tot één woord zijn samengevoegd.

Geen opmerkingen: