dinsdag 14 november 2006

De beloften van Wouter B.

Tijdens de demonstratie enkele maanden geleden tegen het wanbeleid van Sibylla Dekker (huurliberalisatie) beloofde Wouter Bos dat hij ervoor zou zorgen dat de huurwet teruggedraaid werd als hij het na de komende verkiezingen voor het zeggen zou krijgen.

Hij heeft dit gisteren -zoals te zien was in het NOS-journaal- bevestigd: Als de huurwet niet teruggetrokken wordt "dan stappen we er niet in" (in een coalitie, bedoelde hij).

Mooi, dat is dan belofte één die hij nog steeds vasthoudt (al heb ik nog geen enkel idee over wat Woutertje daadwerkelijk gaat doen wanneer hem de kans geboden wordt om mee te regeren).

Er staat echter nog minstens één andere belofte van Bos open: het terug draaien van de Zorgverziekingswet - en daar heb ik hem de laatste tijd niet meer over gehoord...

Is er soms iemand die zich nog andere, inmiddels weggemoffelde, beloften van Bos herinnert? Graag even melden! We moeten wel zo goed mogelijk weten waar we ons op moeten voorbereiden, want eerlijk gezegd zie ik -afgaande op de natte-vinger-peilingen van nu- Bos nog best in staat tot handjeklap met Balkende Ellende, óók al krijgt hij alleen een ministerportefeuilletje.

Geen opmerkingen: