woensdag 8 november 2006

Volksverlakkerij!

Klein berichtje in de Metro van vandaag: "De dijken zijn goed, maar in Marken is de grond nu eenmaal slap en in Harlingen is waarschijnlijk zoutwinning de oorzaak."

Metro citeert hier Stefan van Baars, een dijkonderzoeker [van het TNO], nadat uit berekeningen aan de hand van satellietopnamen gebleken is dat dijken bij Harlingen en rond Marken verzakt zijn.

Wanneer bij het bouwen van een kapitaal pand vergeten is fundamenten te leggen is het huis niks waard. Hetzelfde geldt volgens mij bij dijken: als de ondergrond te zwak is of verzakt (om wat voor reden dan ook) zijn de dijken (zij het wellicht niet meteen) nutteloos. Het is een gotspe om dan te zeggen dat de dijken "goed" zijn. Alles, ook dijken, is zo goed als zijn zwakste onderdeel.

Het begint er sterk op te lijken dat langzamerhand alle belangrijke instanties in Nederland geïnfecteerd zijn met de leugenachtige, verhullende normen en waarden van het régime van Balk & Co. Het is maar goed dat we de club over twee weken kunnen wegstemmen.

Geen opmerkingen: