dinsdag 14 november 2006

Minister van oorlog boos op Franse collega

De Nederlandse minus-ter van oorlog, Kamp, heeft ruzie met zijn Franse collega Michèle Alliot-Marie. Zij vindt dat de Europese veiligheid het beste beschermd kan worden vanuit de Europese Unie zelf.

Kamp (we mogen niet vergeten dat hij een minus-ter is uit het Nederlandse régime, dat aan de leiband loopt van de meest oorlogszuchtige natie ter wereld) vindt dat de Europese Veiligheid het meeste gediend is door "samenwerking binnen de NAVO [...], om zo ook de Verenigde Staten en Canada erbij te betrekken". En: "Samenwerken binnen de EU kan best, maar als versterking van de NAVO." (ANP, in de Volkskrant van gisteren)

Ik vermoed dat hij zo slim (nouja, soort van slim) is geweest om ook Canada te noemen om zijn propagandapraatje een beetje neutraal te laten klinken, maar iedereen die de laatste decennia de politiek volgt, weet dat de VS in feite de touwtjes van de NAVO in handen hebben. Zijn standpunt (en dat is ook het standpunt uit de terecht afgewezen ontwerptekst van de EU-grondwet) komt erop neer dat Europa zich militair ondergeschikt moet maken aan de VS.

Dat blijkt ook uit het tweede geciteerde zin, waarin hij niet minder stelt dan dat de EU moet dienen ter versterking van (dus als onderdeel van, en uiteindelijk ondergeschikt aan) de NAVO.

Voor wie de laatste jaren niet meer wakker geweest is: het militaire beleid van de VS, waarbij het Nederlandse schrikbewind van Balk & Zalm zich hielenlikkend heeft aangesloten, heeft niet alleen de veiligheid in Europa niet verbeterd, maar de terreurdreiging in Europa en elders in de wereld enorm vergroot. En aan zoiets willen deze Kamp en zijn medeplichtigen ons, Nederlanders en overigen Europeanen, dan uitleveren! Wat krijgt hij daarvoor? Dertig zilverlingen?

Geen opmerkingen: