maandag 13 november 2006

Minus-ter Zalm Zwamt nog steeds...

Afgelopen zaterdag meldde Zalm in een interview met De Telegraaf dat het kabinet alweer een financiële meevaller heeft, deze keer van maar liefst 1,7 miljard euri (toch nog heel wat minder dan wat de laatste jaren al is uitgegeven aan overbodige megalomane onzin. Volgens de zwammende mislukte vis met schaapachtig lachgedrag "blijkt dat het nog beter gaat dan verwacht". (ANP, zie o.a. Het Parool)

Vandaag meldt BN-De Stem echter dat het best eens zou kunnen tegenvallen met die meevaller, omdat het kabinet volgens jaar wellicht vele honderden miljoenen aan teveel betaald belastinggeld zou moeten terugbetalen. Hetzelfde gebeurde ook afgelopen jaar al.

Zalm zit er ongetwijfeld allemaal niet mee: nu kan hij namens het Balkenkabinetje mooi weer spelen met een dubieuze meevaller, en als er volgend jaar een andersoortig kabinet zit, kunnen VVD en CDA mooi vanuit de oppositiebankjes claimen dat de dan actieve regering te veel geld uitgeeft. Dat is wat je noemt eerlijke, althans eerlijk achterbakse politiek!

Geen opmerkingen: