woensdag 1 november 2006

Binnenkort grote aanslag verijdeld!

Ik meld het maar vast, zodat niemand zich lam hoeft te schrikken: binnenkort wordt met veel tamtam onthuld dat de Nederlandse overheid dankzij de maatregelen uit de laatste jaren minstens één grote aanslag heeft kunnen voorkomen. Ongetwijfeld zullen er ook talloze verdachten opgepakt zijn met Arabische of Turkse voornamen.

Het ANP meldt namelijk vandaag dat "Nederlander minder bang [is] voor terrorisme". Een jaar geleden waren nog 2 op de 5 Nederlanders daar bang voor, nu is dat gezakt naar 1 op de 5.

Aangezien de neoliberale internationale nog lang niet aan het eind is van zijn latijn voor wat betreft de uitholling van onze democratische rechten, is het dan ook onontbeerlijk dat we weer met onze neus op de risico's van het terrorisme gedrukt worden. Alleen wanneer de bevolking bang is (liefst doodsbang) kunnen we nog verder ondergeschikt gemaakt worden aan de belangen van het kapitalisme.

Een 'regering' die kapitalen uittrekt voor de bestrijding van een gesuggereerde terroristische dreiging en van de andere kant nauwelijks structurele maatregelen neemt tegen het verkeer dat nog jaarlijks honderden doden en duizenden gewonden oplevert belazert het volk! Het gaat haar niet om de (nog steeds denkbeeldige) terreurslachtoffers, maar om het onderdrukken van de bevolking.

Geen opmerkingen: