woensdag 15 november 2006

Zijn kiezers écht zo dom?

Volgens een 'denktank' van 40 communicatiedeskundigen kan de VVD alleen nog gered worden, wanneer Mark Rutte, bij voorkeur vlak voor de verkiezingen, een 'droomhuwelijk' sluit... (het Parool van vandaag)

Gatverdamme, zijn wij als kiezers zó dom?

Inderdaad, rond 1980 vielen kiezers al voor het kinderboekentaaltje (en voor de pukkel?) van Dries van Agt, wat later scoorde Ed Nijpels ook behoorlijk vanwege zijn fysieke aantrekkelijkheid (niet mijn mening!) en nog niet zo lang geleden was het 'lekkere kontje' van Wouter Bos (óók niet mijn mening!) een veelbesproken onderwerp. Onlangs ontdekte ik zelfs dat lijsttrekkers beoordeeld werden op hun sexy-heid (of heet dat sexy-schap?).

Ik merk in ieder geval dat de SP in de peilingen stijg door de duidelijke politieke boodschap. Hier geen vage beloften (leugens) over zoet en zuur, maar duidelijke punten. Kritiek op de wantoestanden en oplossingen. Kennelijk valt het dan toch wel mee met een aanzienlijk deel van de kiezers.

Nou de rest nog! Vooruit mensen, je hebt nog een week de tijd. Lees de verkiezingsprogramma's van de partijen, waarop je misschien zou willen stemmen. Je kunt ze vinden via het internet, maar als je dat vervelend of niet handig vindt, kun je ook naar de betreffende partijen bellen en hen vragen je hun verkiezingsprogramma's te sturen.

Geen opmerkingen: