donderdag 13 april 2006

Blair wil zo graag bij de 'grote' B's horen...

Tony Blair, de Britse eerste minister, met de B van Braafste jongetje van de klas (als je afgaat op zijn gezicht), zou zo graag bij de 'grote' B's willen horen; bij Bush, die alles overheeft om zijn oliemaatjes maar te matsen en bij Berlusconi, die de wetgeving aanpast om te zorgen dat hij niet gestraft kan worden voor zijn schoftestreken.

Hij (Blair) doet vreselijk zijn best, maar het lukt nog steeds niet erg best. Zo publiceerde The Scotsman op 6 september 2005 al een artikel over misbruik van RAF-vliegtuigen. En dat was niet de eerste keer, want al op 6 augustus 2000 maakte BBC News melding van ... misbruik van een vliegtuig van het Royal Squadron voor een vakantie in Italië met zijn gezin.

De Metro maakt vandaag (in een ANP-bericht) opnieuw melding van 'veelvuldig gebruik van vliegtuigen uit de koninklijke luchtvloot'. Er wordt niet bij verteld wanneer deze feiten zich afgespeeld hebben (misschien gaat het wel over het al eerder gemelde misbruik), maar het is duidelijk dat Blair naast het steunen van de oorlogsavonturen van Bush weinig ander stouts kan bedenken dan zijn versie van reizen zonder geldig plaatsbewijs.

Er is een troost voor hem. Binnenkort kan hij met zijn kornuiten Bush en Berlusconi toch nog samen in de B-club, wanneer ze alle drie door de Backdoor uitgerangeerd zijn...

Geen opmerkingen: