vrijdag 14 april 2006

Nog een PvdA-verkiezingsbelofte!

De PvdA heeft beloofd de nieuwe Mediawet in 2007 in te trekken, ook als deze voordien is aangenomen. (NRC/Handelsblad vandaag).

Dat zijn dan in ieder geval al twee onloochenbare verkiezingsbeloften van de PvdA, want eerder al beloofde Woutertje Bos de huurliberalisatie van Dekker ongedaan te zullen maken.

Mijn voorkeur voor de Nederlandse regering na de verkiezingen volgend jaar begint steeds duidelijker vormen aan te nemen: Een kabinet van PvdA (68 parlementszetels), GroenLinks (6 zetels) en D'66 (2 zetels), zodat ze samen net een krappe meerderheid hebben. Op deze manier kan de PvdA een grote invloed uitoefenen op het uiteindelijke regeringsbeleid.

In de oppositie dan vooral een krachtige SP van 30 zetels. Op deze manier kan de SP flink meesturen en een bepalende druk uitoefenen bij gevoelige zaken, én hoeft zij geen compromissen te sluiten met de PvdA, want dat zou m.i. dodelijk zijn voor haar betrouwbaarheid. De rest van de zetels mag dan wat mij betreft naar willekeur verdeeld worden over de alleluja- en de écht conservatieve partijen.

Wie dit anders ziet, wordt hierbij hartelijk uitgenodigd om te reageren (klik rechts onder dit bericht).

Geen opmerkingen: