maandag 10 april 2006

Dit verklaart waarom de VVD nog stemmers trekt...

Vandaag staat er een brief in de Metro (van ene H. uit Arnhem; laat ik hem maar een beetje tegen zichzelf beschermen), die meteen duidelijk maakt waarom er nog steeds mensen in Nederland zijn die op de VVD (en -laten we eerlijk zijn- ook op andere enge partijen) stemmen. Ik heb zelf nooit begrepen hoe nadenkende mensen daartoe in staat zijn, maar na deze brief begrijp ik het volledig. En tegelijk begrijp ik nu ook waarom de rechtse partijen het onderwijs in Nederland steeds verder aan het uitkleden zijn.

Enkele citaten om een beeld te krijgen over de gedachtenwereld van een VVD-stemmer (als daarbij tenminste nog van 'gedachten' gesproken kan worden):

- "[...] vermakelijk om te zien hoe de linkse (media) kliek weer tranen met tuiten huilt nu onze populaire minister Rita Verdonk zich mede kandidaat heeft gesteld [...]".
- "Deze onnozele halzen, die nog steeds niet in staat blijken zijn [sic] om van hun fouten te leren, vergeten echter één ding: de mensen trappen er niet meer in."
- "[...] hun gehuilebalk [is] puur bedrog en [...] komt [voort] uit egoïsme en angst voor zetelverlies!"
- "[...] Rita [...], blijf lachen en laat ze maar kletsen met hun doorzichtige domheid."
- "Wij integere Nederlanders staan pal achter je! Dat zal ongetwijfeld in 2007 blijken uit een grotere zetelwinst voor de VVD dan al die linkse bedriegers lief is!"

Of zou H. misschien iets doorgeschoten zijn in zijn satire?

Geen opmerkingen: