donderdag 13 april 2006

Misschien voor sommigen nog nieuws?

Iedereen die het nieuws een beetje volgt weet intussen dat wat Bush zwart noemt in werkelijkheid wit is, maar toch vinden de media het nog steeds van belang om melding te maken van weer een voorbeeld van een doorgeprikte leugen. Waarschijnlijk zijn er nog steeds mensen die de leugens wel geloven en dan is het maar goed dat ze steeds opnieuw geconfronteerd worden met de realiteit.

Zo publiceerde de Washington Post gisteren weer een uitgebreid artikel over de jubelende Bush, die op 29 mei 2003, bijna twee maanden nadat Bagdad gevallen was, op TV bekend maakte dat twee "mobiele biologische laboratoria" gevonden waren: "We have found the weapons of mass destruction" (Wij hebben de massavernietingswapens gevonden). Dat was dus alles wat hij nodig had om zijn olie-oorlog te rechtvaardigen.

Een team van het Pentagon had echter al twee dagen eerder gerapporteerd over de laboratoria. Het onderzoek had uitgewezen dat de gevonden trailers niets met biologische wapens te maken (konden) hebben. Hun onderzoek werd echter als «Secret» aangemerkt en opgeborgen, waarna het regime van Bush nog bijna een jaar bleef rondtoeteren dat het bewijs van de Iraakse dreiging geleverd was.

Uiteraard reageerde het Witte Huis vandaag op het artikel. Bush had helemaal niet de bedoeling gehad om te misleiden, maar een en ander was simpelweg het gevolg van een vergissing. Volgens de woordvoerder van het Witte Huis was het echter onverantwoord ("reckless") van de Washington Post om dit bericht zo te publiceren, want de lezers zouden wel eens kunnen denken dat hun president hen bewust had willen misleiden.

Voor mij maakt het allemaal niet zoveel verschil: ofwel de president is een schoft die 'zijn' volk en de wereldbevolking bewust probeert te misleiden, ofwel hij is een dombo eerste klasse. In beide gevallen hoort hij geen president te zijn. Het enige verschil is dat hij in het eerste geval strafrechtelijk vervolgd dient te worden (misschien tegelijk met Sadam Hussein?).

Geen opmerkingen: