vrijdag 14 april 2006

Herkenbaar nieuws over NCPN...

NRC-Handelsblad meldde gisteren dat in het Groningse Reiderland vijf oud-raadsleden hun lidmaatschap van de NCPN (Nieuwe Communistische Partij Nederland) hebben opgezegd, omdat ze niet achter de conservatieve partijkoers staan.

Helaas herken ook ik in de partij-filosofie nog regelmatig stalinistische trekjes. Ofschoon ze uiteraard op bepaalde punten echt linkse [jaja, 'wat is links?", maar daar moet je zelf maar even over nadenken] ideeën aanhangen, stoorde het mij bijvoorbeeld dat ze bijna blind 'kameraad Milosevic' steunden.

Hoe je het ook wendt of keert, voor 'links' als zodanig is dit toch goed nieuws. Het gaat hier tenslotte om vijf mensen met linkse ideeën, die zich niet door een partij-dictatuur laten dwingen, kortom om zelf-denkende linkse mensen, en daarvan zijn er helaas veel te weinig in Nederland (en in de hele wereld)... Misschien zouden ze zich kunnen aansluiten bij de Internationale Socialisten of bij de SP...

1 opmerking:

Anoniem zei

Klopt niet wat hier staat... De personen die hun lidmaatschap opgaven, deden dit niet uit ideologische redenen. Was puur door bootsende persoonlijkheden.

De NCPN heeft ook nooit Milosevic gesteund, hoogstuit de antiimperialistische koers die hij kort volgde. Verder vond de NCPN dat ieder mens recht heeft op een eerlijk proces, wat hij ook gedaan heeft. De claim van de NCPN dat de rechtsgang door het tribinaal niet eerlijk verliep, is ook bewezen na zijn dood. Het programma tegenlicht, liet dit ook duidelijk zien dat de NCPN gelijk had.

Dat de NCPN zogenaamd stalinistisch is klopt ook niks van. Veel mensen die ik ontmoet heb uit de NCPN vinden stalin niet eens goed. En zullen zeker geen lijn van zo'n iemand volgen, als er zoiets is.