maandag 10 april 2006

Demonstreren helpt wel degelijk!

De Franse president Chirac heeft de asociale wet (CPE), waarmee jongere werknemers aan de willekeur van het bedrijfsleven zouden worden overgeleverd, ingetrokken. (NOS Teletekst vandaag).

Zo zie je maar weer, dat het wel degelijk zin heeft om de straat op te komen wanneer de overheid (in veel gevallen kun je -zeker de laatste jaren- beter spreken van 'onderheid') de maatschappij verziekt. Nederlanders zijn weliswaar bereid de straat op te gaan om te protesteren tegen onrecht, maar zoals dat in Frankrijk, Italië of Spanje gebeurt is hier (helaas) onvoorstelbaar.
Misschien kunnen de media eens wat meer positieve aandacht vestigen op het effect van demonstraties - en dan niet steeds inzoomen op die ene auto die door onruststokers (provocateurs van de overheid?) in de fik wordt gestoken. De maatschappij zou heel wat gezonder worden, wanneer de burgers zich wat actiever bezig houden met de politiek.

Ik ben trouwens erg benieuwd of eerste minister Dominique de Villepin, die zijn lot verbonden had aan deze wet, hieraan inderdaad de eerder door hem gesuggereerde consequenties verbindt. Ik heb zo mijn twijfels!

Geen opmerkingen: