maandag 3 april 2006

Geen oorlog in Iran, maar toch...

De Britse regering ontkent dat er vandaag gesprekken gevoerd worden over een eventuele Verenigdestaatse aanval op Iran. Volgens de Sunday Telegraph is er vandaag echter op het hoogste (Britse) militaire niveau overleg over de consequenties van een dergelijke aanval. Volgens de Daily Telegraph is een aanval niet te voorkomen, wanneer de Iraanse regering niet voldoet aan de eisen van de Verenigde Naties [zeg maar: niet op de knieën gaat voor vechtersbaas George Bush].

Volgens het IAEA (het Internationale Bureau voor Atoomenergie: International Atomic Energy Agency) is in ieder geval het opwekken van kernenergie het hoofddoel van de Iraanse uraniumverrijking (al blijft ook dat een beetje vaag), maar Bush & kornuiten menen te weten dat Iran kernwapens wil maken - en uiteraard mogen zij dat zelf wel, maar Iran niet!
(o.a. Metro van vandaag)

Waarom dat zo is, weet natuurlijk iedereen; De regering van Iran is niet betrouwbaar, en die van de VS en Groot Brittannië wel. Dat blijkt ook wel duidelijk uit de gebeurtenissen van de afgelopen jaren: De VS en nog enkele landen hebben Afghanistan en Irak aangevallen... en je kunt je niet voorstellen welke landen in de tussentijd al door Iran zijn aangevallen (alleen beperkt Iran zich tot gespierde taal en die is toch altijd nog wat minder dodelijk dan de rotzooi die het 'vrije westen' rondstrooit)...

Geen opmerkingen: