maandag 3 april 2006

PvdA-burgemeester schendt arbeidersrechten!

Job Cohen, de PvdA-burgemeester van Amsterdam heeft een aantal brandweerlieden, die zich verleden jaar ziek gemeld hadden, voor de keuze gesteld verlofdagen in te leveren danwel gedurende drie maanden op hun salaris gekort te worden.

De reden? Deze brandweerlui (het gebeurde trouwens ook elders in Nederland) waren doodziek van de manier waarop hun rechten door de overheid uitgekleed werden. Ze hadden zich daarom ziek gemeld, maar volgens Cohen hebben zij hun plicht verzuimd en daarom kost het hun dus geld of verlofdagen. (Metro vandaag)

Vakbond AbvaKabo is het daar absoluut niet mee eens [ikzelf trouwens ook niet!]. De enige die kan oordelen of de mensen écht ziek waren (en zijn) is de bedrijfsarts en niet Cohen.

Wanneer de gemeente de bezwaren tegen de beslissing niet accepteert, gaat AbvaKabo naar de bestuursrechter en het lijkt me heel vreemd wanneer die iets heel laat van de eisen van de gemeente (en trouwens ook van het beeld van Job Cohen, die net als de hele PvdA steeds meer aan de kant van de werkgevers staat...).

Geen opmerkingen: