dinsdag 4 april 2006

Stappen Balkenende en zijn bende nu eindelijk op?

Minus-ter Zalm heeft al jaren beloofd dat onze koopkracht omhoog zal gaan. Nog eind verleden jaar weigerde hij ons een compensatie te geven voor de dramatisch gestegen energiekosten omdat het allemaal wel mee zou vallen - en hij deed zelfs niet eens een poging om uit te leggen waarom de absurde koppeling van de aardgasprijs aan de marktprijs van aardolie niet eindelijk afgeschaft kan worden.

Vandaag meldt Trouw echter dat uit onderzoek van het Centraal Planbureau blijkt dat zo'n 20% van de Nederlandse bevolking er dit jaar op achteruit is gegaan. Het gaat daarbij vooral om alleenstaanden en tweeverdieners zonder kinderen, maar ook alleenstaande senioren. Ook in andere groepen van de Nederlandse samenleving vallen slachtoffers te betreuren. En dan zijn de gevolgen van de huurpolitiek van minus-ter Dekker nog niet meegerekend...

De vakbonden roepen al lang dat het veel slechter gaat met de koopkracht dan het Balkenkabinet zegt, en dat is nu dan ook gebleken uit het bovengenoemde onderzoek (en dan vraag ik me nog af of werkelijk alle ellende wel is blootgelegd door dit onderzoek).

Waarschijnlijk zullen wij niets merken van een verandering in de houding van het régime. Het kabinet wil dat de zaak verder in de Tweede Kamer behandeld wordt - en gezien de stemmenverhouding in die club zal het probleem wel weer onder het tapijt worden geveegd.
Er komt in ieder geval geen sociaal overleg op hoog niveau (meldt Trouw)..

De hele bende uitvreters (waarbij Hoogervorst -die van de Zorgverziekingswet- het hoogst van de toren blies) heeft altijd beweerd dat er maar weinig mensen minder geld zouden overhouden (alsof het dan niet erg is...), maar nu blijkt dat ze ons [volgens mijn vaste overtuiging] willens en wetens hebben voorgelogen, moeten ze de zaak niet lam laten bekletsen, maar gewoon opstappen (en dan formuleer ik het nog héél, véél te, vriendelijk).

Trouw meldt nog dat er 200 miljoen gereserveerd is voor een tegenvallende koopkracht, maar dat geld wordt uiteraard pas volgend jaar, vlak voor de verkiezingen, aangesproken. Misschien krijgen we dan allemaal wel een tegoedbon voor een gratis Big Zack...

Geen opmerkingen: