dinsdag 17 juli 2007

Terrorisme? Of bangmakerij?

BBC News biedt vandaag een interessant artikel over degenen die voor hun (vermeende) betrokkenheid bij "het" terrorisme veelal de dupe werden van hun achternaam, hun geloof of hun aanwezigheid op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats.

Sinds september 2001 zijn er in dit kader in het Verenigd Koninkrijk 1.228 personen gearresteerd. Voor meer dan de helft hunner (669) werd voor niks (alleen om Blair en Bush een "bewijs" te leveren voor de grote dreiging voor het terrorisme) een deel van hun leven verziekt. Ongeveer 224 zijn veroordeeld in terrorisme-gerelateerde rechtszaken en 114 wachten nog op hun rechtszaak.

Meer dan 130 mensen zijn beschuldigd in het kader van terrorisme-wetgeving en 195 op grond van andere misdaden.

Sinds 2001 zijn ongeveer 436 mensen aangeklaagd in verband met terrorisme. Bijna 200 van deze vielen onder gewone misdaden, zoals 'samenzwering voor moord'.

Sinds september 2001 zijn 76 van de gearresteerden uitgewezen en 11 moesten worden behandeld wegens psychische ziekten.

Helaas is mijn wiskundig inzicht niet toereikend om deze cijfers tot een logisch geheel te breien, maar misschien kan een lezer de getallen uit het BBC-artikel wetenschappelijk met elkaar in evenwicht brengen. Laat het me dan ajb graag even weten!

Geen opmerkingen: