woensdag 11 juli 2007

Toch handig, zo'n lijntje met god!

Het moet toch wel een érg grote steun zijn voor Balkende Ellende en zijn alleluya-club, dat ze op zo goede voet staan met hun god. Daardoor is het uitgesloten dat ze ook maar ooit een verkeerde keus maken. Die voorsprong op niet-gelovige politici delen ze met andere godvruchtige politici, zoals de Spaanse post-fascist José María Aznar, de oorlogsbevorderaar George Boef, zijn onlangs tot het katholicisme bekeerde Tony Blair en natuurlijk niet te vergeten Paus Rat.

Het is natuurlijk ook dankzij die goede contacten met god dat minus-ter van Oorlog Middelkoop kan beweren dat 'de zelfmoordaanslag van de Taliban op een markt in Deh Rawod [...] duidelijk gericht [was] op het maken van slachtoffers onder de burgerbevolking', zoals het ANP meldt, o.a. in de Dag van gisteren.

Het artikel gaat verder (alleen mensen met een grote slijmbestendigheid mogen verder lezen!) met op te merken dat 'de gedachten' (van Middelkoop en Verhagen van Buitenlandse Zaken) verder 'uitgaan naar' de gewonde Nederlandse militairen en hun families'. Volgens Verhagen is op dit moment 'de zorg voor de gewonde soldaten' het belangrijkste.

Hoe kunnen deze zogenaamde christenen dit soort gedraai uit hun strot krijgen? Hoe kunnen ze weten waarom iemand een aanslag pleegt? Hoe kunnen ze niet inzien dat ze zélf mede de oorzaak zijn van alle doden en gewonden? Als ze zo begaan zijn met de gewonde en dode soldaten en hun families, waarom stoppen ze dan niet met die oorlog? Was het onderwijs in hun tijd ook al zo slecht dat ze niet weten hoe het er in oorlogen aan toe gaat? Misschien kunnen ze voor Sinterklaas een goed boek over de Vietnam-oorlog vragen of -nog beter- dat zelf kopen voor hun zomerrecessie.

En als ooit nog eens alle militairen teruggetrokken worden (misschien kan het Nederlandse régime nog eens één keer een goed voorbeeld geven door dat als eerste te doen!) dan hoeven ze zich ineens ook niet meer druk te maken over de burgerslachtoffers. Ik zou stiekem wel eens willen weten of ze daar echt mee zitten... Misschien denken ze wel dat alle Afghanen in hun hart Taliban-verzetsstrijders zijn...

Geen opmerkingen: