zondag 1 juli 2007

Maledictus sleimjurcus

De dictator van het Vaticaan, de ayatollah uit Rome, heeft zaterdag in een brief geëist dat de Chinese regering het recht op godsdienstvrijheid erkent. (de Volkskrant van gisteren)

Intussen probeert diezelfde enge Vaticaanse club wél alle andersdenkenden te muilkorven. We zagen hoe in 2005 in Spanje de RK kerk samen met de post-fascistische Partido Popular (en een hoop domme volgelingen) met een half miljoen mensen protesteerden tegen een wijziging van de onderwijswet. Het belangrijkste punt dat de RK mafia betwistte was (al werden uiteraard heel andere argumenten gebruikt) dat door de nieuwe wet godsdienstonderwijs op de scholen niet meer verplicht zou zijn... (zie mijn artikel Wel minder erg, maar toch nog erg genoeg! van 13 november 2005)

Dezelfde Maledictus riep ook begin 2005 de Italiaanse kiezers op om een referendum over reageerbuisbaby's e.d. te boycotten - en voor het geval die oproep niet voldoende was, liet hij (in ieder geval in het dorp waar een kennis van me woont) de pastoor aan de deur van het kieslokaal de namen noteren van degenen die gingen stemmen, zodat ze geëxcommuniceerd konden worden. (zie mijn artikel Dreiging uit het Vaticaan van 14 juni 2005)

En diezelfde enge man wil nu dat zijn volgelingen wél ongehinderd hun eigen (nouja... eigen? geïndoctrineerde) overtuiging mogen volgen. O, o, o, wat een democraat! Hij doet me een beetje denken aan die andere persoonlijke vriend van god, George B.

Geen opmerkingen: