donderdag 19 mei 2005

Barbertje moet dood, ook in de USA!

Het blad Newsweek heeft een tijdje geleden melding gemaakt van schoftenstreken in het Verenigdestaatse concentratiekamp in Guantánamo. Helaas zijn de getuigen te bang om zich bekend te maken (als je nagaat hoe het in Nederland gaat met 'klokkenluiders', kun je je wel voorstellen waarom deze getuigen in de VS anoniem willen blijven) en nu heeft Newsweek zich gedwongen gezien om niet alleen zijn verontschuldigingen aan te bieden, maar zelfs om het artikel terug te trekken.

Iedereen met een beetje gezond verstand kan aanvoelen dat het in Guantánamo niet beter gesteld zal zijn met de behandeling van gevangen dan in bijv. de Abu Ghraib-gevangenis in Irak. Het is niet voor niks dat de VS dit concentratiekamp buiten het grondgebied van de VS hebben ingericht, omdat ze zich zo niet hoeven te houden aan allerlei rechten die binnen de VS (officieel althans) voor gevangenen gelden.

Volgens het Witte Huis is nu echter door dit artikel het imago van de VS in de wereld onherstelbaar beschadigd. Wat een lulkoek! Dat imago was allang onherstelbaar beschadigd. Ik noem maar even enkele voorbeelden:
• de valse beloften aan de Hongaarse opstandelingen in oktober 1956;
• de nog steeds voortdurende blokkade van Cuba;
• de oorlogen in Korea en Vietnam;
• de staatsgreep in Chili (11 september 1973) en tal van andere al dan niet militaire interventies, zoals bijv. in Grenada;
•'het 'star wars' project van Ronald Reagan (dat Bush nu volgens de berichten weer wil oppakken);
• de valse beloften aan de Shiieten tijdens de eerste Golfoorlog;
• het dreigement met een invasie in Nederland, wanneer er ook maar één Verenigdestater berecht wordt bij het Internationaal Gerechtshof;
• de illegale tweede Golfoorlog.

Hier laat ik het maar bij - het is niet goed voor mijn gezondheid om aan al deze ellende te denken...

Het houdt echter nog niet op: volgens een woordvoerder van de Amerikaanse zetbaas in Afghanistan is Newsweek door het publiceren van dit schandaal verantwoordelijk voor de bij rellen in Afghanistan gevallen doden...

1 opmerking:

Anoniem zei

Dan denk ik nu dat ik begrijp waarom we volgens Dommer op 1 juni vóór de Eurofrees zouden moeten stemmen: die oorlog waar hij bang voor is, komt uit de klauwen van zijn beste vriend Sjors van de Boes, de gespikkelde en gestreepte vent waar half Limburg voor afgezet moest worden, omdat ie anders niet stoer durfde komen liegen dat hij de Moffen zo hardhandig had weggejaagd (het is maar goed, voor ons, dat die geen olie hadden, anders waren wij nu nog meer duits dan met Trix-nix en haar waterige jong -beetje dom- Alex) of misschien waren we dan nu wel nog meer kolonie van die schietgrage boeven uit de Verengde Staten.
Met de komst van de Minimale dochter van de rechterhand van een dictator (mijn pappie heeft nog nooit tegen mij gelogen) werd er overigens weer wat vers slachtersbloed toegevoegd aan de inmiddels wat ingeteelde appelsienen van het kloningshuis.

Sorry, ik verlies de draad wat uit het oog, terwijl die toch de dikte van een strop heeft, zeker als wij vóór de Eurotische Grondslet stemmen.

Het begint met die blindheid van de Verengde Staters de kant op te gaan van iets wat heel erg lijkt op de blinde vlek (bewust blind gemaakte vlek) die een bepaald slag volk had aangaande de holocaust.