donderdag 26 mei 2005

Kabinet gaat over lijken!

Volgens een artikel in De Castricummer van gisteren, arriveert in Castricum een kwart van de ambulances nog steeds te laat. Dit is ook niet verwonderlijk, want hun standplaats is Alkmaar en de verbinding tussen Alkmaar en Castricum gaat over provinciale wegen met bijna meer stoplichten dan bomen...
Dat 'te laat' betekent niet 'te laat om nog daadwerkelijk hulp te kunnen bieden', maar meer dan 15 minuten na ontvangst van de oproep. Dat is net zoiets als de logica van NS, waarbij een vertraging pas een vertraging is wanneer deze meer dan 5 (of 3?) minuten bedraagt...

Dank zij het feit dat dit regime met zijn zogenaamd christelijke premier vooral (uitsluitend?) oog heeft voor beperking van de uitgaven, leiden betere technische en farmacologische mogelijkheden om mensen gezond te houden niet (of zeker veel minder dan mogelijk) tot een betere gezondheidszorg.

Dat komt enerzijds door de monopolies in de farmaceutische industrie, waardoor de prijzen van medicijnen hoger liggen dan misschien mogelijk zou zijn (leve de 'vrije markt' zou ik zeggen!).

Het komt echter ook doordat dit regime, dat is samengesteld uit nep-christenen en nep-liberalen, alleen zoveel mogelijk geld wil stoppen in nutteloze zaken (een machtig 'Europa', maar ook megalomane projecten zoals Betuwelijn, HSL en de aankoop van straaljagertjes) en anderzijds geen adequate maatregelen wil nemen tegen geldverspilling (zoals schikkingen na bouwfraude).

Daardoor is het bereid de sociale zekerheid uit te hollen (WAO-ers worden op grond van absurde vragenlijsten ineens genezen verklaard, het recht op WW wordt uitgekleed en ook de rechten van arbeiders worden steeds meer beperkt) en de gezondheidszorg te verslechteren.

Een of andere penningschuiver heeft berekend dat het voldoende is wanneer een ambulance binnen een kwartier op de plaats van bestemming is, maar ik heb begrepen dat dit bijv. bij een infarct veel te laat is. Ook onlangs hoorde ik nog van een geval in mijn dorp, waarbij de patiënt in de ambulance overleden is. Het is vermoedelijk niet te bewijzen dat dit het gevolg is van het tijdverlies, maar ik ben ervan overtuigd dat deze patiënt bij eerdere aankomst in een ziekenhuis meer kansen gehad zou hebben om in leven te blijven.

Voor de goede orde: de huidige procedure is niet uitgevonden door het huidige kabinet, maar deze zogenaamd christelijk geïnspireerde club zou er toch alles aan gelegen moeten zijn om mensonterende maatregelen van eerdere onchristelijke kabinetten (van nep-socialisten en nep-liberalen) aan te passen...

Geen opmerkingen: