dinsdag 10 mei 2005

Schandalige praktijken!

Afgelopen weekend wilden we een videofilm kopen voor een oude tante. Helaas bleken in mijn woonplaats nog maar enkele (op de vingers van één hand te tellen) films op video beschikbaar te zijn. Stom natuurlijk van die tante, had ze maar net als alle anderen moeten overstappen op DVD. Gelukkig zijn er in Nederland nog enkele speciaalzaken, die nog wel rekening houden met mensen die zich (om wat voor reden dan ook) niet aanpassen, alleen moesten we daarvoor wel naar de 'grote stad'.

Het blijft echter schandalig, zoals ons in Nederland 'vernieuwingen' door de strot geduwd worden, al geef ik toe dat dit geen nieuws is.
Terwijl er in de jaren 1990 in allerlei landen nog nieuwe muziek op LP werd uitgebracht, kon je in Nederland alleen nog maar CDs kopen. CDs waren nu eenmaal beter, dus iedereen moest maar overstappen - Philips en de handel wist wel wat goed voor ons was (het lijkt wel alsof ik Balkenende, Bush of Aznar hoor praten).

Daar houdt de parallel echter niet op. Bij de introductie van de CD werd ons verzekerd dat CDs goedkoper zouden worden dan LPs (want lagere productiekosten). Inmiddels betalen we voor CDs evenveel Euri als vroeger guldens voor LPs;
CDs zouden wel 100 jaar meegaan en ze waren niet gevoelig voor vuil. Op de TV werd getoond hoe je rustig een asbak leeg kon gooien over een CD en er daarna nog overheen lopen, waarna de CD nog steeds een perfect (althans: wat daarvoor moet doorgaan) geluid zou geven. Inmiddels weten we al jaren dat CDs stofvrij gehouden moeten worden en is het ook al jaren bekend dat er CDs zijn waarbij al na 8 jaar gaten in het geluid vallen (en dat is erger dan een tik in een grammofoonplaat). Ik heb nog grammofoonplaten van meer dan 80 jaar oud, die weliswaar geen beste kwaliteit hebben (en nooit gehad hebben), maar nog steeds afgespeeld kunnen worden.

Volgens Balk en zijn kornuiten wordt Europa pas écht goed wanneer we de 'grondwet' aannemen. Bij nauwkeurige lezing blijkt echter dat het helemaal niet zo is! Europa zou socialer worden en het zou gunstig zijn voor de handel (volgens de "liberale" filosofie is dat automatisch ook gunstig voor de burgers). De introductie van de Euro, tenslotte ook in het kader van de Europese eenwording, heeft echter de levensstandaard van veel mensen danig verslechterd. Diverse rechten die we op grond van de Nederlandse wetgeving hebben, worden verzwakt tot een "recht op toegang tot". De ontwerptekst staat boordevol mooi klinkende volzinnen, maar als je die goed analyseert, blijft het ook bij mooi klinkende volzinnen, die voor de burgers niets of nauwelijks iets toevoegen aan onze huidige rechten, en andere bepalingen zorgen daarentegen wél voor verslechteringen.

Het moge duidelijk zijn, Balk en zijn vriendjes zijn gewoon leugenachtige (of domme?) handelaars, die ons met mooie (nou, mooie?) verkooppraatjes een 'grondwet' proberen aan te smeren. Maar anders dan bij een artikel dat je kunt ruilen, wanneer het niet voldoet, kunnen we die 'grondwet' niet ruilen. Eenmaal van kracht, is het verdomd (ik mag wel zeggen verdomd!) moeilijk hem af te danken, of zelfs maar te wijzigen.

1 opmerking:

Anoniem zei

onze valse vriend bolkesteen stelde voor dat iemand werk mocht aanbieden gebaseerd op de voorwaarden van zijn land van herkomst, in mijn (wellicht niet al te ontwikkelde) visie leidt dat er toe dat iemand uit het land met de laagste belastingen-op-arbeid-enzo het gemakkelijkst van werk verzekerd is, volgens mij moeten we dus in nederland maar gauw de belastingen verhogen, dan gaat het tenminste eindelijk pas goed bergaf met 'onze' economie, en is het zeer snel echt tijd voor een grote nationale uitverkoop door 'ons' kabinet, want dat is waar balk en trawanten al jaren op aansturen.

jammer genoeg hebben frankrijk en duitsland die balkesteen-richtlijn verworpen, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat 'onze' balkende bende (natuurlijk voor 'onze' bestwil, want wat weten wij nou van wat goed voor ons is) zoiets ter (laten we zeggen) stimulering van de economie niet zou willen invoeren, of is het misschien al gebeurd?

deueu.