woensdag 4 mei 2005

Erg overdreven, als je 't mij vraagt...

Verleden week gaf Jack Spijkerman (van het populaire programma "Kopspijkers") te kennen dat hij bij de VARA wegwilde, omdat hij bij de nieuwe commerciële zender Tien een (kennelijk) interessant aanbod gekregen had. De VARA wilde hem aan zijn contract houden en het schijnt dat honderden VARA-leden inmiddels daar zo boos over zijn, dat ze hun lidmaatschap opgezegd hebben.

Ik vind dat een beetje heel erg overdreven. Toen een paar jaar geleden enkele belangrijke leden van het "Kopspijkers" cabaret voor zichzelf begonnen, was het niet duidelijk hoe het programma verder moest. Desondanks was de VARA sportief genoeg om Spijkerman een contract te geven voor een aantal jaren, ondanks het risico dat het programma in een nieuwe opzet wellicht minder succes zou hebben.

Omdat de VARA indertijd dit risico heeft willen nemen, waardoor Spijkerman de tijd kreeg om een nieuwe formule uit te proberen, zou ik het wel zo sportief vinden als hij zijn contract ook zou willen 'uitdienen'.

Van de andere kant is het voor de VARA misschien wel zo slim om het contract te beëindigen, want met een onwillige programmamaker is het slecht kersen eten... Ze zouden daaraan misschien de voorwaarde kunnen verbinden, dat hij in een nieuw programma elders geen 'grapjes' maakt over deze affaire.

Geen opmerkingen: