vrijdag 27 mei 2005

Veiligheid op z'n Balks

Interessant bericht in het Brabants Dagblad van vandaag: De politiebonden gaan 'confronterende acties' voeren tegen de dreigende verslechtering van de arbeidsvoorwaarden. Deze "achteruitgang is nog veel erger dan in het sociaal akkoord dat dit najaar is afgesproken" en daarom gaat de politie vanaf 8 juni acties voeren. Vanwege de ernstige consequenties voor de politie-medewerkers wordt de 'ludieke fase' overgeslagen. Ze zijn van plan pas te stoppen wanneer minister Remkes zijn standpunt verandert heeft.

Volgens ACP-voorzitter G. van de Kamp (namens de vakorganisaties ACP, NPB en VHMP) is de politie "nog nooit tot zo'n zware actievorm overgegaan". Maar omdat de politie niet meer normaal kan werken, wordt gekozen voor "een actievorm die past bij de zwaarte van de problemen."

Zelfs de mensen die het zogenaamde veiligheidsbeleid van de club van Balk en zijn medeplichtigen moeten uitvoeren worden tegen het haar in gestreken. Het is duidelijk dat de 'dames en heren' (hier cynisch gebruikt) geen flauw benul hebben over de wijze waarop hun losse flodders in beleid moeten worden omgezet. Ze snappen het ook niet, want bij wat zij willen is het een koud kunstje om met één lucifer een liter mineraalwater in brand te steken...

Geen opmerkingen: