donderdag 19 mei 2005

Wat een denne-appel!

("eikel" zou als beledigend opgevat kunnen worden). Dat dacht ik toen ik het onderschrift bij een foto in de Metro van vandaag las. Volgens Zalm zou Nederland vorig jaar niet optimaal van de sterke wereldhandel geprofiteerd hebben, "doordat de loonkosten hier nog steeds te hoog zijn". Wat een geblaat komt er toch uit die club van Balk en Zalm. De ene leugen en kutsmoes na de andere. Hij zal de bonussen in de top van het bedrijfsleven bedoelen. Het enige wat in Nederland de laatste jaren omhoog gegaan is zijn de prijzen in de winkels (en laat hem nu niet met een zeikverhaal komen over de supermarkt-oorlog, want daarvoor moeten wij straks ook de kosten dragen via de door ons op te brengen WW-premies) en diverse overheidstarieven. Wat alleen al van de belachelijke legitimatie-verplichting? zogenaamd ter bestrijding van het terrorisme, maar voorlopig heb ik alleen maar gehoord van boetes voor kinderen met defecte fietslichten die geen legitimatiebewijs bij zich hadden.

De uitkeringen gaan op alle fronten omlaag, mensen worden naar lagere uitkeringen gedeporteerd (WAO > bijstand), maar Nederland kan volgens hem niet profiteren van de wereldhandel vanwege de hoge lonen.

Het is parels voor de zwijnen om dit aan Zalm uit te leggen, maar misschien leest een van zijn ambtenaren het en kan die proberen hem toch nog iets bij te sturen (ik heb mijn twijfels bij de haalbaarheid daarvan, maar niet geschoten is altijd mis). Het gaat in Nederland slecht, omdat de burgers steeds minder kunnen doen met hun geld. Nog afgezien van het feit dat de salarissen al jarenlang maar nauwelijks ontlaagd zijn, stijgen wel allerlei prijzen en overheidstarieven. Is het dan een wonder dat het slecht gaat met de economie, wanneer de consumenten steeds minder kunnen consumeren? Is Zalm zo vissig dat hij niet inziet dat het alleen maar nóg slechter zal gaan, wanneer de salarissen nog verder onder druk komen te staan?

Hij begrijpt er gewoon niks van, dat is ook de enige verklaring waarom hij regelmatig zo schaapachtig staat te lachen (of iets wat -met een hoop fantasie- daarvoor door kan gaan)... Of zou dat uit leedvermaak zijn? Bij dit rariteitenkabinet is alles mogelijk, behalve een zinnig beleid.

Geen opmerkingen: