dinsdag 17 mei 2005

Wordt de pers "gelijkgeschakeld"?

Ministertje Zalm - je weet wel, degene die altijd weer taken vindt waarvoor hij ons van ons geld moet afhelpen (dat lukt wel) en die altijd weer belooft dat het binnenkort beter gaat met de Nederlandse economie (en dat lukt niet) - is ontstemd over de Nederlandse journalistiek. In de Metro van vandaag wordt hij als volgt geciteerd:
"Als de ene minister iets anders zegt dan de ander, heb je meteen een groot stuk in de krant. Op die manier wek je de indruk dat in Den Haag alleen maar ruzie wordt gemaakt."
De conclusie slaat natuurlijk nergens op. Wat uit de tegengestelde beweringen van het clubje blijkt is dat er geen overeenstemming bestaat en dat is ook geen wonder: er bestaat -afgezien van het bevorderen van het neoliberale Europa- geen enkele politieke filosofie bij dit stelletje broddelaars.

Waarom heeft hij trouwens moeite met het feit dat journalisten hun werk doen? Het is immers hun taak de lezers te informeren. In plaats van klagen zou hij beter zijn collega's eens wijzen op het goede voorbeeld van de journalisten en hen streng toespreken, in de hoop dat zij eindelijk hun werk ook goed gaan doen. Daar betalen wij hen voor en niet om er een inconsistent rotzooitje van te maken! En misschien zou hij dan zelf ook eens het verband tussen zijn visie op inflatiebestrijding en de economische achteruitgang (of zoals het in Nederland eufemistisch wordt genoemd: de achterblijvende economische ontwikkeling) kunnen bestuderen. Als de Openbare Bibliotheek in zijn woonplaats nog niet wegbezuinigd is, kan hij daar beslist het een en ander vinden over dit onderwerp!

1 opmerking:

Anoniem zei

nee nee, "het bevorderen van het neoliberale europa" is geen politieke filosofie, het heeft überhaupt niks met die twee te maken, niet met politiek (want het gaat uitsluitend over geldverdeling, mínder voor ons, méér voor dat stelletje omhooggevallen idioten dat zich politici noemt) en niet met filosofie (want het gaat dan wel over begeerte, maar duidelijk niet over het begeren van wijsheid).

sorry, mijn vorige zin is enigszins te kort door de bocht, het gaat niet alleen over schraperigheid en de wil te bezitten, nee, ook over macht, het dwingend willen uitoefenen daarvan, voornoemde idioten weten namelijk alles beter dan wij (wij zijn zelfs te stom om te kunnen zien dat "het verdrag tot vaststelling ..." niks meer is dan een stel hand- en voetboeien), hun wil moet dus wel een aan ons opgelegde wet worden, en de vrijheid van meningsuiting staat op het punt vervangen te worden door een muilkorf: "je mag zeggen wat je wil, als het maar datgene is wat ik wil dat je zegt" - welkom inderdaad in de brave nieuwe wereld van 1984.

het haagse clubje euroverzamelaars broddelaars noemen is een understatement, want zelfs hun broddelwerk is broddelwerk (ook al is balk in kapelle geboren, door zijn volksverlakkerij in inmiddels twee kabinetten heeft hij bewezen dat hij een rasechte haagbewoner is, wordt het niet eens tijd dat die wildgroei gesnoeid wordt en dat den haag weer een gewoon dorp wordt? - over de herkomst van de andere rotte vissen valt iets soortgelijks te melden - en als je het niet kunt volgen, moet je het gewoon laten).

over inflatiebestrijding, openbaar vervoer, onderwijs en de zorg voor de zwakkeren in de samenleving kunnen we het later nog wel eens hebben, (helaas alleen maar) in de vorm van een sprookje over lang vervlogen tijden.