maandag 23 mei 2005

En TOCH moeten we TEGEN stemmen!

Balk heeft een nieuw truukje bedacht om ons vóór te laten stemmen. Hij dreigt dat zijn kabinet niet aftreedt als wij massaal "tegen" stemmen (NRC/Handelsblad vandaag) - hij denkt zeker dat wij dan zo gek zijn om alsnog vóór te stemmen! Kun je meteen zien hoe simpel die man denkt. Bij Marten Toonder zou hij beslist onder de 'minkukels' vallen!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Balk ziet zichzelf zo graag als Harry Potter, tovenaarsleerling - zo ken ik er nog een, een muzikale van Paul Dukas, die ooit door Walt Disney fraai verfilmd is in Fantasia - het verschil met de eind-goed-al-goed-muziekfilm is dat de vernietigende luiheid van Balk (die net zo onbezonnen omgaat met spreuken waarvan hij de draagwijdte niet inziet) niet teruggedraaid wordt door een leermeester-tovenaar, omdat er die in de grote-mensen-wereld nu eenmaal niet zijn.

Door zijn uitspraak van vandaag (in NRC/Handelsblad) laat hij in ieder geval zien, dat hij anders is dan die tovenaarsleerling van Dukas-Disney, want die was gewoon onnozel, het Balkstudentje weet verduiveld goed waar hij mee bezig is, hij poogt ons land met voorbedachten rade de vernieling in te helpen (dat wisten we al langer, maar hij geeft het nu ook openlijk toe), en als we hem daar geen toestemming voor geven, dan gaat hij er gewoon mee door.

Anoniem zei

En als dat nou niet nét de reden is die twijfelende mensen nodig hebben om alsnog tegen te stemmen, dan weet ik het niet meer, ik bedoel, de Balk beschouwt ons al als te stom om te begrijpen wat er in dat pak kletspraat staat (vandaar dat er een doodgesimpelde samenklontering van halve waarheden als folder rondgestuurd werd), hij gelooft er niet in dat ons geheugen de twee normale varianten (korte en lange termijn) heeft (want de reclame-folder heeft mijn deurmat inmiddels drie keer bevuild, zowel qua vorm als wat betreft de inhoud verschillend), vervolgens bekent ie ten overstaan van den volke dat hij wéét heeft van het feit dat hij (met zijn clubje dommere profiteurs) niet op die stoel hoort te zitten (onwetendheid kan hij dus al niet meer als jankers-excuus gebruiken, en dan probeert ie ons vervolgens met die kennis te chanteren.
Het wordt echt tijd dat hij (met zijn hele aangevreten kabinet en al die het steunen) de bak indraait wegens verduistering, landverraad, heling, samenzwering, mogelijk zelfs collaboratie aan stelselmatige moordpartijen, en vast nog wat zaken van dien aard, waar ik nu gelukkig niet aan denk.

Heb je het geleuter van Diender Bots in de Volkskrant (gisteren, maandag) gelezen, daar staat ook iets leuks in: "Je [ = wij, de stemmende bevolking - pith ] geeft met een nee het signaal, ik vind Europa niet goed, het bevalt me niet." - en laat dat nou precies zijn, wat ik er mee zou willen aangeven.

Anoniem zei

Verbazingwekkend is de opmerking die Balk in Sassenheim (ANP, 21 mei) maakte: "De kiezers hebben er recht op om van de tegenstanders van de Europese grondwet te horen wat hun alternatieven zijn bij een nee-stem."

Buiten het feit dat Balk ons zelf niet duidelijk heeft gemaakt wat wij erop vooruitgaan, mochten we met z'n allen vóór-stemmen, is het natuurlijk behoorlijk slap om van de tegenstanders van de 'Eurowet' te verwachten dat ze binnen de kortste keren met alternatieven aan komen dragen, niet alleen omdat de opstellers van de 'Eurowet' daar met veel economisch en juridisch kapitaal heel wat langer op hebben zitten broeden, maar ook omdat ze er zelf niet mee komen (buiten een soort emotionele angstkreten "stem voor, anders komt er oorlog").

Natuurlijk hebben we er recht op om te horen wat de alternatieven en consequenties bij tégen-stemmen zijn.

Wordt daar dan ook 3,5 (of zelfs 4,5) miljoen euro van onze belastingcenten voor uitgetrokken, want dat is wat 'de regering' (en de referendumcommissie) inmiddels uitgegeven schijnen te hebben om ons zo bang te maken dat we toch maar zeker vóór zouden stemmen.
In dat geval wil ik wel even de nee-nee-sticker van mijn brievenbus halen, want je zult zien dat de tegenstanders van de 'Eurowet' wél het fatsoen hebben om op die sticker te letten.

Laten we hopen dat het kort geding dat vandaag in Den Haag speelt (Comité Grondwet Nee tegen de Staat wegens onrechtmatige inzet gemeenschapsgelden) het maatschappelijk belang dient en niet naar de pijpen van Balk en co danst.