zaterdag 28 mei 2005

Domme boer!

Ik heb me nooit kunnen vinden in onjuiste waarde-oordelen als zouden boeren 'dom' of 'stom' zijn, maar de kletskoek van Arie van den Brand (Noordhollands Dagblad van vandaag) wijst duidelijk naar een 'domme boer' (al weet ik niet of hij ooit boer geweest is).

Hij durft namelijk keihard te beweren dat er in de Europese 'grondwet' "voor het eerst iets vast [ligt] over dierenwelzijn". Hiermee geeft hij blijk van een wel zeer oppervlakkige lezing van de ontwerptekst. Er ligt namelijk helemaal niks vast, er worden alleen even enkele woorden gewijd aan dierenwelzijn, maar wat er staat kan alleen maar bedoeld zijn als rookgordijn. Het betreffende artikel (III-121) bevat namelijk een dusdanig vage slag om de arm, dat bio-industrie, nertsfokkers en konijnenfokkers zich niet bang hoeven te maken over beperking van hun martelpraktijken.

Als dit het enige dubieuze punt was in deze 'grondwet' zou het al erg zijn geweest, maar de hele tekst staat vol vaagheden die alleen maar bedoeld kunnen zijn om mensen die niet kunnen lezen een rad voor de ogen te draaien. Dat is dus bij Van den Brand duidelijk gelukt...

Geen opmerkingen: