maandag 30 mei 2005

Misselijk kereltje die Van Aartsen

Heel toevallig - en zeer tot mijn ongenoegen - kwam ik in de vooravond toevallig terecht in een discussieprogramma op de TV (Twee Vandaag?), waaraan o.a. Van Aartsen (VVD), Bos (PvdA) en Van Bommel (SP) deelnamen.

Wat me werkelijk deed walgen was dat Van Aartsen het voor elkaar kreeg om in één zin alle tegenstanders van de 'Europese grondwet' op één hoop bij elkaar te vegen en ze allemaal te labellen als soortgenoten van rechts-extremisten als Le Pen. Ook was hij te dom (of te hufterig?) om onderscheid te maken tussen de rode vlaggen van de Socialisten die in Parijs de afwijzing van de 'grondwet' vierden en het rood van de stalinistische vlaggen uit de tijd van de Sovjet-Unie.
Het is overigens niet zo dat dit me erg verwondert: het is de laatste weken schering en inslag dat dit stelletje witgepleisterde graven (Van Aartsen moet maar eens aan Balk vragen of hij dat als een compliment moet beschouwen) bij gebrek aan argumenten constant onder de gordel blijft trappen. Ik krijg steeds meer de indruk dat dat het enige is dat ze kunnen...

En Woutertje Bos... ach, wat zal ik over hem nog zeggen? Het is gewoon te zielig voor woorden. Hij heeft zijn zinnen netjes voor elkaar, maar qua argumenten zijn het armetierige monoloogjes die hij afsteekt. Monoloogjes, inderdaad, want hij reageert niet op opmerkingen van Van Bommel (die duidelijk aantonen dat Van Bommel de 'grondwet' wél grondig bestudeerd heeft), maar gaat rustig voort met zijn eigen sprookjes. Zo wijst hij er bijv. op dat het FNV voorstander is van de 'grondwet' en reageert dan volstrekt niet wanneer Van Bommel hem er op wijst dat 60% van de FNV-leden TEGEN zijn.
Misschien kan hij toch maar beter de politiek aan politici overlaten en proberen een rolletje te krijgen in een of andere soap. Daar schijnen ze wel van gladde mannetjes te houden. En misschien kan hij vooraf nog even de PvdA in de SP laten opgaan. Ik ben ervan overtuigd dat er in de PvdA nog genoeg mensen zitten met socialistische denkbeelden, die uit een soort valse loyaliteit toch maar lid blijven, in de -ijdele- hoop op betere tijden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Nee, dwarslezer, de BoskaWouter moet gewoon doorgaan met 'zijn' PvdA, dan heft die club zich vanzelf op en scheiden de bokken zich vanzelf van het kaf, de goeien sluiten zich dan aan bij een échte partij en de dwazen verdelen zich onder de korenmaten, want daar horen ze thuis, kunnen ze elkaar overhoren op prietpraat en testen op onverstoorbaarheid, want als jij aan het woord bent, dan praat je door, je maakt je zinnen af en reageert in ieder geval niet op wat je hoort aan tegenargumenten. Hahaha, daar heb ik je, dat zijn geen tegenargumenten, dat zijn argumenten zonder meer, want prietpraters argumenteren niet.

Een anoniem collega-schrijver (m/v) had het over de "bolkesteen-richtlijn" (zie reactie bij Schandalige praktijken!) in de mening/verwachting dat die verworpen was, maar in het 2vandaag-programma (30 mei) werd die als functionerend opgevoerd (actie van loodgieters in een Frans buitenhuisje) en in de analyse van de afwijzing door Frankrijk van het grondwettelijk verdrag werd die ongein (niet de loodgieters, maar de bolkesteenslag) als mede-oorzaak aangegeven (de Volkskrant, 31 mei).