zaterdag 28 mei 2005

Diamantkoning volgt advies van Wouter Bos

Valéry Giscard d'Estaing (de feitelijke schrijver van de Europese 'grondwet'!), voormalig Frans president, wiens diamanthandeltjes met dictator Bokassa van de Centraalafrikaanse Republiek (1979) hem indertijd politiek behoorlijk geschaad hebben, maar die nu klaarblijkelijk weer een respectabel politicus schijnt te kunnen zijn, geeft gehoor aan de oproep van Woutertje Bos om in landen die de 'Europese grondwet' afwijzen over 1½ jaar weer een referendum te houden.

Wat voor zin heeft een referendum dan nog? Het is kennelijk legitiem om steeds door te blijven zeuren over iets totdat je je zin krijgt, maar als dat dan eenmaal gebeurd is, mag er uiteraard niet meer op teruggekomen worden. Stel je voor dat je kind ononderbroken blijft zeuren over iets, totdat je per ongeluk "Ja" zegt (bijv: 'Ja, nou moet het maar eens afgelopen zijn') of zoals in dit geval totdat minder dan 30% van de kiesgerechtigden nog de moeite neemt om aan deze farce deel te nemen.

Wat is democratie toch een geweldige uitvinding! Degenen die de macht (genomen, of onder valse voorwendsels en met leugens verworven) hebben, doen op deze manier uiteindelijk toch steeds wat ze zelf van plan zijn. En dan klagen ze nóg, wanneer hun zelfbedachte spelregels niet meteen het gewenste resultaat opleveren.

NEE tegen de 'grondwet' en ook NEE tegen de politici die ons op alle mogelijke manieren proberen te chanteren om toch vooral maar 'ja' te zeggen of ervoor te zorgen dat minder dan 30% gaat stemmen. Waarom worden 'gewone' oplichters opgepakt en krijgt dit stelletje oplichters niet alleen geen straf, maar ook nog eens een royaal inkomen (uiteindelijk uit onze eigen zak)?

Geen opmerkingen: