vrijdag 20 mei 2005

Lullen is ook een kunst

Blijkens een artikel in NRC/Handelsblad vandaag vindt Balk de Nederlandse bevolking maar een wankelmoedig stelletje. Hij vindt de bevolking paradoxaal: "Men vertrouwt de overheid niet, maar verwacht er wel veel van."

Degene die het niet begrijpt is echter hijzelf (en zijn clubje lakeien). Dat de bevolking de 'overheid' (althans de huidige 'regering') niet vertrouwt is correct, dat de bevolking veel zou verwachten van de overheid is echter klinkklare lulkoek. De bevolking EIST, VERLANGT veel van de overheid, maar verwacht die niet van deze club, en dat is dan ook de reden waarom de overheid niet vertrouwd wordt.





Overigens las ik gisteren ergens (weet niet meer in welke krant) dat de vissige minister van financieel wanbeheer belooft dat het volgend jaar beter zal worden voor bijna iedereen. We weten intussen allemaal wat deze beloften van dit rariteitenkabinet betekenen (Balk beloofde een paar jaar geleden ook dat niemand er tijdens zijn bewind op achteruit zou gaan, en we weten inmiddels allemaal wat dat betekent)

Deze zalmende opmerking verdient dan ook eigenlijk weinig aandacht, ware het niet dat het al lang duidelijk was dat er voor de verkiezingen van 2007 gezorgd moest worden voor 'verbeteringen', zodat de kiezers in 2007 dit stelletje volksmisleiders voor nog eens vier jaar aan de macht zouden helpen. Het zou mij zelfs niets verwonderen, wanneer Zalm van alle zogenaamde bezuinigingen intussen driftig een stiekem potje aan het maken is, en dat hij een half jaar voor de volgende verkiezingen ineens blij (schaapachtig 'lachend') kan melden dat er een onverwachte meevaller is, waardoor iedereen op een of andere manier een extraatje krijgt... En dan maar hopen dat de kiezer kritisch genoeg is om daar doorheen te kijken...

Geen opmerkingen: