maandag 16 mei 2005

Bewust gecreëerde onwetendheid

Ik heb zojuist een bladvullend artikel gelezen in de Volkskrant van afgelopen zaterdag, waarin enkele Verenigdestaatse soldaten de kans kregen aan te geven dat ze er allemaal niks meer van begrepen. Zij waren alleen in Irak voor de veiligheid en ondersteuning van de Iraakse bevolking en die bleef hen maar aanvallen.
Uit de opmerkingen van één hunner bleek dat het hem eigenlijk ook niet duidelijk was, waarom ze na de overwinning op Saddam Hussein het land niet overgedragen hadden aan de Iraakse bevolking.
Het is uiterst droevig om te zien dat niet alleen de Iraakse bevolking gewoon wordt opgeofferd voor de neo-kolonialistische plannetjes van Bush & Co. (tenslotte zijn de Irakezen toch maar moslims, en die zijn voor mensen die het ware geloof aanhangen [reborn christians en hun kornuiten] ongetwijfeld van minderwaardig allooi), maar dat ook deze soldaten kennelijk alleen een functie hebben om ervoor te zorgen dat de USA haar oliebelangen kan veiligstellen, en dat ze maar met ware vaderlandsliefde hun leven over moeten hebben voor dit 'hogere' belang.

Soldaten, een groot deel van jullie zal dit wel niet lezen en/of begrijpen (omdat jullie bewust de waarheid onthouden wordt, maar misschien ook omdat deze blog nu eenmaal Nederlandstalig is), maar jullie worden door de club van B's (Bush, Blair, Balkende ellende, Berlusconi) en hun medeplichtigen alleen gebruikt om ervoor te zorgen dat de VS een krachtige greep op de olie in het Midden-Oosten kan krijgen en handhaven. Dat was ook de reden, waarom na de val van Saddam ziekenhuizen en musea rustig geplunderd konden worden, en alleen de olie-installaties beschermd moesten worden.

De Iraakse bevolking ziet jullie (terecht) als [medewerkers van] de bezetters van hun land en voert daarom verzetsacties uit. Dit is niet anders dan wat (bijv.) het Nederlandse en Franse verzet in de Tweede Wereldoorlog deed; en -om iets anders nog maar eens even aan te halen- hetzelfde als wat de Taliban in Afghanistan deed tegen de Sovjet-strijdkrachten, die overigens op verzoek van de wettige Afghaanse regering in het land waren. De VS steunden de Taliban in haar [eigenlijk 'hun', maar in het Nederlands klinkt dat een beetje vreemd] 'verzet'sacties, niet omdat de VS het zo eens was met de filosofie van de Taliban, maar omdat de Taliban tegen de Sovjets waren, en zoals we inmiddels allemaal weten: de Verenigdestaatse overheid kent maar twee soorten mensen - degenen die met en degenen die tegen hen zijn: de Taliban was tegen de Sovjets, dus was ze vóór de VS.
Verzet tegen een wettige regering is dus voor de VS wél goed, wanneer de VS deze niet goedgezind is (zoals bijv. ook die in Cuba, of indertijd in Chili) en slecht, wanneer de VS de regering (zoals in het geval van het marionettenregime in Irak) wél goedgezind is.

Het is allemaal niet zo moeilijk te begrijpen, het is alleen zaak volgens de overgesimplificeerde patronen van de VS-regering te denken...

Geen opmerkingen: