dinsdag 24 mei 2005

Woutertje Bos op dreef...

Woutertje Bos, van de PvdA (de Partij van de Anti-socialisten) en in andere kringen bekend als de 'politicus met het lekkere kontje', heeft een mooi truukje bedacht om de Europese 'grondwet' er hoe dan ook door te drukken.

Hij vindt namelijk (in een interview in het Algemeen Dagblad - al lees ik het in het Brabants Dagblad) dat, als Nederland de Europese 'grondwet' afwijst en Nederland de enige dwarsligger is in Europa, de Tweede Kamer moet overwegen volgend jaar een nieuw referendum te houden.

De truuk is natuurlijk dat daarna, bij een nieuwe afwijzing, gewoon nóg een referendum moet volgen en dan nog één en... net zolang totdat de kiezers dit gehannes zo beu zijn dat er minder dan 30% deelneemt aan het referendum. En het CDA en de PvdA hebben nu eenmaal beslist dat een referendum bij een deelname van minder dan 30% niet bindend is, dus dan kunnen ze alsnog dit staatsrechtelijke wanproduct aanvaarden...

Wat is de 21e-eeuwse term voor 'kiezersbedrog'???

1 opmerking:

Anoniem zei

Woutje Bos op drift

Het NRC/Handelsblad (24 mei) heeft met het goedogende boegbeeld van de PvdA gebabbeld (die overweegt een tweede referendum als er een massaal NEE uit het eerste komt, hetgeen ik persoonlijk als een dreigement opvat) De PvdA is voorstander van de Europese Grondwet. "Wij zijn niet bang voor de kiezer", zegt Bos, "maar de komende acht dagen wordt het wel een uphill battle om het op 1 juni 'ja' te laten zijn. Wat wel een enorme winst is dat Europa nog nooit zo heeft geleefd als nu."

Bos ziet door de bomen niet meer helder. Wat hij had kunnen zien was dat het voor steeds meer mensen duidelijk wordt wat voor een lijklucht er rond dat hele Europa hangt (een stank die al eerder bespeurd was, maar die ons door de Balkenzooi en haar kapitaalgeile pooiers was opgedrongen, en die we nu bij de eerste en waarschijnlijk enige mogelijkheid zo hard mogelijk weg willen werken) - TEGEN - TEGEN - TEGEN - en ik moet er niet aan denken dat de Balkenbende ons tussen 1 juni 2005 en 1 oktober 2006 blijft bestoken met dezelfde ongelooflijke onzin, namelijk dat die Eurowet in ons voordeel zou zijn.

Een ding is in ieder geval de afgelopen maanden helderder dan ooit tevoren zichtbaar geworden: in Den Haag zit een stelletje marionetten dat zich regering noemt ons te verkwanselen aan de laagste bieder, namelijk de vent met de grootste zakken.