dinsdag 24 mei 2005

Nomen est omen!

De om zijn botte optreden bekendstaande minister met de omineuze achternaam Bot heeft weer eens iets leuks bedacht: Hij adviseert "mensen die de Europese Grondwet niet begrijpen, maar van plan zijn er op 1 juni 'uit cynisme' tegen te stemmen" (NRC/Handelsblad vandaag), om maar thuis te blijven... Dat is wel een érg makkelijke truuk om deze vrijbrief voor het bedrijfsleven (ten koste van de rest van de samenleving) er gemakkelijk door te drukken bij minder dan 30% kiezersdeelname.

Wat écht cynisch is, is dat Bot en het hele clubje dat zich als 'regering' beschouwt niets van deze ontwerp-'grondwet' snapt, anders zouden ze nooit vóór kunnen zijn. Of is het zelfs al zo erg gesteld met deze figuren dat ze willens en wetens het Nederlandse volk en alle andere Europeanen willen (laten) knechten en uitbuiten?

Wie het weet mag het zeggen, maar wat ook de uitslag is: dit clubje incapabelen moet dringend ontslagen worden (zonder uitkering, wegens aan eigen wanprestatie te wijten), ofwel wegens domheid ofwel wegens misdadig optreden!

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat is lachen, want Bot begrijpt natuurlijk helemaal niet waarom andere landen zich afvragen hoe Nederland "ineens" zo anti-Europees is geworden - ik snap het wel, dat zijn we namelijk altijd al geweest, maar dat hebben die droplullen van vertegenwoordigers nooit durven laten zien (zullen we het voor het gemak inderdaad maar op dúrven houden, het alternatief is dat ze bewust bezig zijn geweest met ons te vernissen).

Dat is huilen, voor al diegenen die zich gedurende generaties hebben ingespannen om het regentendom om te zetten in een democratie met stemrecht.

Hé Botte lul, het is juist niet fair om op irrationele gronden vóór die kloterige grondwet te stemmen, en irrationeel is alles wat jij en je clubje kastplanken naar ons toe hebben geslingerd als 'objectieve uitleg en samenvatting' van die grondwet - wie neemt er hier het referendum niet serieus, gore hypocriet.