vrijdag 12 mei 2006

Diepvrieskoning chanteert ziekenhuizen

Diepvrieskoning Hoogervorst dreigt ziekenhuizen te korten, omdat ze de afgelopen twee jaar meer dan 160 miljoen euri meer hebben uitgegeven dan was afgesproken in een prestatiecontract met het ministerie en de zorgverzekeraars. Dit meldt het Brabants Dagblad vandaag.

Ik weet niet wat die afspraken inhouden, maar ik weet wel dat in de huidige samenleving 'afspraak' gebruikt wordt als synoniem voor 'opdracht', met het bijkomende voordeel dat als de opdracht niet helemaal wordt uitgevoerd, de 'ondergeschikte' partij ook nog eens om haar oren geslagen kan worden met onbetrouwbaarheid.

Wie mij te negatief vindt, moet zelf maar eens nagaan welke 'afspraken' hij/zij met zijn werkgever, chef of wie dan ook gemaakt heeft, en hoeveel van die afspraken echt eerlijk tot stand zijn gekomen.

Er zal best efficiënter gewerkt kunnen worden in ziekenhuizen en ook zuiniger, maar dat moet beslist niet zoals H. en de zorgverziekers dat willen, waarbij bijvoorbeeld hele afdelingen van ziekenhuizen gesloten moeten worden, omdat er zo nodig gecentraliseerd moet worden.

Niet dat het vreemd is, maar Droogerworst (net als de rest van het balkenrégime) denkt alleen maar aan geld en de patiënten (uitgezonderd wellicht werknemers) passen niet in zijn visie...

Geen opmerkingen: