dinsdag 30 mei 2006

Toegevoegde Waarde?

Een of andere rechtse europarlementariër uit Frankrijk heeft voorgesteld om (voor de EU) BTW te gaan heffen op SMS-jes en e-mail berichten: per SMS-je € 0,015 en per e-mailtje € 0,0000001. (Webwereld gisteren)
Het lijkt allemaal weinig, maar als je dat op jaarbasis bekijkt kan het nog een heel bedrag worden, zeker voor mensen die mailing lists hosten.


Als de EU geld tekort komt, lijkt het me het meest voor de hand liggen om de direct belanghebbenden te laten bijdragen. In dit kapitalische bolwerk (ook al wordt het dan neoliberaal genoemd) is dat het bedrijfsleven: dat profiteert van alle kanten van de mogelijkheden tot schaalvergroting en vooral -met stank (voor dank) voor Bolk- van goedkope loonslaven.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

O,daar begint het weer. Ik vermoed dat de administratie van die onzin meer kost dan het opbrengt, maar ja, die Fransman vindt het waarschijnlijk ook normaal dat het EU parlement elke maand verhuist. Ach, hij weet dus vermoedelijk niet beter. Ik denk trouwens dat die BTW allang betaald is via de Inet abonnementen en idem telefoon (inclusief pre-pay kaarten), dus heeft hij geen poot om op te staan (hoewel, ze kunnen daar overal een mouw aan passen).

Anoniem zei

zwaar geestelijk belast

als de EU geld tekort komt, moeten ze zich eerst eens afvragen, of ze niet slimmer kunnen omgaan met die grote hoop poen die ze al uit onze zakken jatten, de gore profiteurs.

dat op-en-neer-getuf à 200 miljoen euro bijvoorbeeld, waar alleen die stomme slakkenvreters een vaag profijt van hebben moet maar eens afgelopen zijn.

elke dag je vette pens in een nieuw maatpak naar een duur restaurant slepen op onze kosten is ook helemaal niet nodig.

kapitalen verspillen aan het steeds opnieuw proberen te verkopen van groffe onzin als een neurowet, waardoor ze ons nog meer kunnen plukken en monddood maken, flikker nou toch gauw op.

voor de vorm tegensputterend meedraven aan de biefstukklauwen van die enge bosboer uit kouboj-land (als kind door z'n pa verkracht, dus nu moet de wereld daarvoor boeten, pa durft-ie niet op de bek te timmeren) kost niet alleen geld, maar ook nog eens concrete mensenlevens - terrorisme, laat me niet lachen, staatsterrorisme van die psuido-engelsknauwers zul je bedoelen.

en nou ik toch bezig ben, die godvergeten zottenclub uit den haag moet snel bij het zwaar-chemisch afval, ach nee, dump ze maar in een kerncentrale.

nu nog een stevig glas witbier om het weg te spoelen en dan kan ik ook weer gaan pitten (dat bier heb ik zelf in belgistan gehaald, dus daar vangen die haagse dwazen niks voor).

hé kerel, de mazzel, en tot nog eens.