zaterdag 20 mei 2006

Feiten verdraaien is ook liegen, Balk!

Volgens het Algemeen Dagblad heeft volgens Balkenende het 'imago van Nederland als gastvrij in het buitenland zware averij opgelopen vanwege de affaire' Hirsi Ali eerder deze week.

Als een échte gristen (ofschoon ook andere enge soorten mensen weinig moeite hebben met deze praktijken) heeft hij eindelijk een goede zondebok gevonden om zijn eigen verantwoordelijkheid onder de mat te vegen.

Het klopt inderdaad dat Nederland in het buitenland langzamerhand zijn goede naam begint kwijt te raken, maar dat komt heus niet alleen door wat de afgelopen week is gebeurd. Wat te denken van de sterk verzwaarde eisen om als asielzoeker te worden toegelaten, van de inburgeringstoets? Of van de misselijk makende affaire rond Taida Pasić? Van de manier waarop onschuldigen (inclusief kinderen) worden opgesloten in brandgevaarlijke uitzettings-concentratiekampen?

Het is een feit dat Tita Toverkol bij al deze problemen een prominente rol speelt, maar juist het feit dat zij al jaren rustig - en met steun vanuit het balkenkabinet - haar gang kan gaan, maakt Balks opmerking gemeen en schijnheilig. Verdonk is al jaren onmenselijk bezig, maar dat doet ze in opdracht en met de steun van het balkenkabinet. Het is daarom walgelijk wanneer nu ineens bijna al haar collega's uit het kabinet en de coalitiepartijen over haar vallen, terwijl ze al jaren op dezelfde manier bezig is (net als trouwens het hele balkenkabinet).

Met andere woorden: Verdonk aan de schandpaal, maar mét haar het hele balkenkabinet! En daarna die hele club deporteren naar een veilig land naar eigen keuze: Iran, Irak, Congo, Ruanda, Afghanistan...

Geen opmerkingen: