zaterdag 6 mei 2006

Een Bush (net als een Blair) in het nauw maakt enge sprongen!

Net zoals Tony Blair de afgelopen dagen, na de voor de ooit sociaal-democratische Labour partij catastrofaal verlopen gemeenteraadsverkiezingen, tal van hoge regeringsmensen ontslagen heeft, zo is ook Big Brother Bush de laatste tijd behoorlijk om zich heen aan het slaan.

De reden is natuurlijk wel duidelijk: door mensen te ontslaan, suggereren zij dat de problemen in hun beleid te wijten zijn aan degenen die nu ontslagen zijn. Het is bijna niet voor te stellen dat ze werkelijk denken zo het kiesvee te kunnen belazeren, maar toch gebeurt het.

Zo werd gisteren bekend dat Porter Goss, de directeur van de Verenigdestaatse geheime dienst CIA, ontslag genomen had. Een reden werd niet genoemd, ofschoon Bush wel de obligate lofprijzingen tussen neus en lippen doorgeperst kreeg.

Vandaag meldt CBS dat -ofschoon Bush zegt dat het een wederzijdse beslissing was- Goss niet vrijwillig ontslag genomen heeft, maar dat hij daartoe gedwongen was. Lees voor meer informatie het volledige artikel door hier te klikken.

Geen opmerkingen: