zaterdag 13 mei 2006

Walgelijk zwalkende politici

Het duo Hoogervorst en Donner vindt dat het strafbaar stellen van tatoeëren van kinderen onder 12 jaar en tussen 12 en 16 (tenzij vergezeld door een ouder of voogd) geen zin heeft, 'omdat de politie geen tijd heeft om het te controleren, het openbaar ministerie prioriteiten elders heeft [...] en de samenleving afwijkende opvattingen heeft'. (de Volkskrant)

Het zou me wat moois zijn wanneer de afwijkende opvattingen van de samenleving ineens gaan bepalen wat er al dan niet gedaan wordt. Vanuit deze filosofie heeft het ook geen zin meer om op te treden tegen xenofobie, want daarover denkt een deel van de samenleving ook anders dan de wet.

En wat te denken van de mening in de samenleving over het beboeten van snelheidsovertredingen op de snelweg?

Ik ben er heilig van overtuigd dat meer Nederlanders vinden dat er minder krampachtig moet worden vastgehouden aan snelheidsbeperkingen op snelwegen, dan dat tatoueringen voor jonge kinderen onbeperkt moeten kunnen.

Voor één keer ben ik het helemaal eens met de VVD, die de smoesjes van Hoogervorst afdoet als "drogredenen" en die vindt dat "ouders een wapen in handen [moeten] krijgen om onverantwoordelijke tatoeëerders die hun kind hebben verminkt aan te pakken".

Geen opmerkingen: